Протестите на хората от столичния квартал Горубляне продължават. Днес те

...
Протестите на хората от столичния квартал Горубляне продължават. Днес те
Коментари Харесай

Жители на квартал Горубляне протестираха пред Столичната община

Протестите на хората от столичния квартал " Горубляне " не престават. Днес те се събраха пред постройката на Столичната община на ул. " Московска " 33 с искане за среща с общинарите. Председателят на СОС Цветомир Петров слезе при тях и ги предложения на диалози.

Те упорстват най-сетне да стартира правенето на план за канализация на квартала. Питат и за какво не стартира построяването на линеен парк около река Искър от " Горубляне " до Панчарево. Не одобряват, че Столичната община не може да откри време за срещи с тях по тематиките, които ги засягат.

Припомниха, че са дарили земя на стойност 200 милиона лв. и упорстват незабавно да стартира планиране на булеварди, учебно заведение, детски градини и паркове в региона.

Хората от " Горубляне " питат още:
Защо Столичната община е спряла проектирането на бул. " Крайречен ", който ще облекчи доста трафика по " Самоковско шосе " и целия регион " Панчарево "?Защо Столичната община не съгласува готовите планове за канализация в квартала и не издава позволение за градеж? За да пренасочва парите ли?Защо Столичната община дава обещание общински парцели за заменки, вместо да извърши задължението си по член 10б от ЗСПЗЗ – компенсации за приетите ни, като благосъстоятелност, само че не възобновени в действителни граници парцели?До по кое време ще плащаме налози и такса боклук за парцели, които не можем да употребяваме?
Председателят на СОС пое ангажимент да запознае виновните общински институции с проблемите. Ако няма чуваемост, хората от " Горубляне " заплашиха, че от юни стартират всекидневно затваряне на " Цариградско шосе " в работни дни от 18.30 часа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР