43-годишният варненец, който миналата година подаде неверен сигнал за бомба

...
43-годишният варненец, който миналата година подаде неверен сигнал за бомба
Коментари Харесай

Постоянен арест за варненец, подал фалшив сигнал за бомба в училище

43-годишният варненец, който предходната година подаде погрешен сигнал за бомба във варненско учебно заведение, ще търпи мярка за неотклонение задържане под стража. Това реши Варненският областен съд.

Мъжът е с повдигнато обвиняване за това, че на 29 март посредством позвъняване от своя мобилен телефон към незабавния телефон 112 предал погрешно повикване за паника – за сложено взривно устройство в СУ „ Любен Каравелов “ в квартал „ Аспарухово “. Престъплението е наказуемо, като в законодателство е планувано наказване отнемане от независимост до две години.

Анализът на събраните материали и доказателства по делото водят съда до основателност на съмнението, че обвиненият е съпричастен към закононарушението, за което е упрекнат. От събраните в досъдебното произвеждане данни се разкрива една висока степен на социална заплаха на дееца и действието, защото води до основаването на суматоха в публично заведение, каквото в тази ситуация е учебното заведение.

Видно от справката за съдимост, 43-годишният мъж е осъждан шест пъти до момента, като три от наказванията му са наложени за идентични с актуалното обвиняване действия.

Съдът смята, че на този стадий на производството е налице действителна заплаха обвиненият да извърши ново закононарушение, заради което намира, че към актуалният миг единствената съответна мярка по отношение на него е задържане под стража.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР