4274 трудноподвижни граждани и лица, живеещи в отдалечени райони, са

...
4274 трудноподвижни граждани и лица, живеещи в отдалечени райони, са
Коментари Харесай

Над 4000 трудноподвижни и живеещи в отдалечени райони лица са ваксинирани срещу COVID-19 |

4274 трудноподвижни жители и лица, живеещи в отдалечени региони, са имунизирани от мобилните екипи на РЗИ към 20 септември. Със приключен имунизационен курс към този момент са 3702 от тях, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Най-голям е броят на ваксинираните от мобилни екипи на РЗИ Софийска област – 806 жители, от които 789 – със приключена имунизация. В област Ямбол ваксинираните са 490 лица – всички със приключен имунизационен курс. В област Стара Загора със приключена имунизация против COVID-19 са 403. За област Сливен – ваксинирани са 445 души, 193 от които имат приключена имунизация.

В Бургаска област ваксини против коронавирусната зараза са сложени на 283-ма искащи, като със приключена имунизация са 251 лица. За област Видин броят им надлежно е 211, от които 186 изцяло вакскинирани. В област Враца със приключена имунизация са 282 лица.

На територията на област Велико Търново трудноподвижните жители и лицата, живеещи в отдалечени региони се имунизират от мобилни екипи на лечебни заведения за болнична помощ. С ваксини против COVID-19 са обхванати 80 трудноподвижни лица и 906 поданици на труднодостъпни обитаеми места.

На територията на Столичната РЗИ трудноподвижни лица се ваксинират от екипи на центъра за незабавна здравна помощ след записване в районната здравна ревизия. Заявилите в СРЗИ предпочитание да бъдат ваксинирани против COVID-19 досега са 243. От тях със приключена имунизация са 218 лица.

Желаещите да бъдат имунизирани от упоменатите категории граждани могат да се свържат със съответното РЗИ, с цел да бъде планувана имунизацията им от мобилен екип на здравна ревизия, на ЦСМП или на лечебно заведение, съгласно основаната в съответна област организация, припомнят от здравното министерство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР