42-годишен мъж почина след сериозни усложнения, вследствие на тежък грип,

...
42-годишен мъж почина след сериозни усложнения, вследствие на тежък грип,
Коментари Харесай

България Е Скована От Смъртоносен Грип! Жертвите Са Вече 5!

42-годишен мъж умря след съществени затруднения, в резултат на тежък грип, в реанимцията на регионалната болница в Пазарджик. Лекарите са положили огромни напъните да го спасят, само че не съумели.

В болничното заведение в Пазарджик още 4 пациенти са на командно дишане с белодробни затруднения, а детските отделения са претъпкани. Очаква се в Пазарджик пикът на грипа да е до края на седмицата.

От през днешния ден, 22 януари, в грипна зараза са областите Варна и София-област. В грипна зараза са към този момент 10 други области: Пловдив, Добрич, Бургас, Перник, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Силистра, Шумен и Ямбол.

В 1071 учебни заведения и детски градини през днешния ден, 22 януари 2019 година, са прекратени образователните занятия, оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. От през днешния ден в грипна почивка са 194 учебни заведения в област Пловдив, 122 учебни заведения в област Варна и 69 учебни заведения в област Добрич.

От здравното министерство оповестиха също по този начин, че от през днешния ден, 22 януари, РЗИ - Сливен афишира грипна зараза на територията на област Сливен. На началника на РУО - Сливен е направено предложение за прекратяване на образователните занятия в учебните заведения на територията на региона за интервала от 23.01.2019 година до 27.01.2019 година

От на следващия ден, 23 януари, РЗИ - Хасково афишира грипна зараза на територията на област Хасково. Издадено е наставление за преустановяване на образователните занятия в учебните заведения в региона за интервала от 23.01.2019 година до 28.01.2019 година в това число.

До второ разпореждане се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите интервенции и провеждането на профилактични имунизации.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР