42 души, издирвани от Интерпол с червена бюлетина, бяха заловени

...
42 души, издирвани от Интерпол с червена бюлетина, бяха заловени
Коментари Харесай

Турция арестува 42 души, издирвани от Интерпол

42 души, търсени от Интерпол с алена бюлетина, бяха хванати по време на интервенциите " Кафез-31 " в 13 провинции, заяви Анадолската организация.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая съобщи, че при интервенцията " Кафез-31 ", извършена по едно и също време в 13 провинции, са хванати 42 обвинени лица, които са били търсени с алена бюлетина от Интерпол в 12 страни.

В изказването си в профила си в обществената мрежа Йерликая съобщи, че без значение от техния размер, без значение от бюлетина, с който са призовани, те няма да дадат никакъв късмет за отмора на интернационалните проведени незаконни организации и търговците на опиати, които нарушават спокойствието на обществото, и ще ги вкара всички в " клетката " един по един.

Под координацията на Главна дирекция " Разузнаване на сигурността ", Дирекция " Борба с контрабандата и проведената престъпност " и отдел " Интерпол-Европол " - " Кафез " се организира в Анкара, Анталия, Бурса, Ерзурум, Ескишехир, Къркларели, Хатай, Истанбул, Измир, Мерсин, Нигде, Сакария и Ушак. Министърът уточни, че са били осъществени 31 интервенции.

" 42 души, които бяха оповестени за търсене с алена бюлетина на Интерпол и със известие за незабавно залавяне, бяха хванати, като самите хванати са жители на Германия, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Иран, Швеция, Финландия, Казахстан, Киргизстан, Египет, Русия, Туркменистан и Узбекистан. Операцията продължава. В рамките на интервенцията " е открито, че хванатите лица имат данни за търсене за присъединяване в проведена незаконна група, противозаконна търговия с оръжие, трафик на опиати, умишлени убийства, контрабанда на имигранти, квалифицирани и финансови измами, грабежи и обири, подправяне на публични документи и укриване на налози ", написа турският вътрешен министър.

Информирайки, че от началото на годината с интервенциите " Кафез " са хванати 114 души, търсени с алена бюлетина, Йерликая поздрави служителите на реда, провели интервенциите. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР