42.9% от българите предпочитат коалиционно правителство на т.нар. партии на

...
42.9% от българите предпочитат коалиционно правителство на т.нар. партии на
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл“: Над 40% предпочитат коалиционно правителство с партиите на промяната

42.9% от българите избират съдружно държавно управление на така наречен партии на смяната – „ ИТН “, „ Демократична България “ и „ Изправи се! Мутри вън! “, сочи следизборен сондаж на „ Галъп интернешънъл “, извършен в интервала 14 – 16 юли измежду 816 пълнолетни българи.
Самостоятелно държавно управление на партията на Слави Трифонов избират 19.4%, а коалиция към ГЕРБ – 17.7%. 20% тъкмо не могат да преценяват.
Заявката на Слави Трифонов за кабинета на Николай Василев се прави оценка като неубедителна. 68,7% не утвърждават обявата на Трифонов преди свикването на Народното събрание.
56.9% от интервюираните не утвърждават оферти и отдръпнат министър председател Николай Василев. Одобрението е 23.4%, а останалите се двоумят.
От „ Галъп “ означават, че изтеглянето на Василев явно е удобна стъпка за Трифонов. Въпреки това 50.4% от хората не утвърждават като цяло оферти състав на кабинет. Одобрение дават 26.7%.
В по-общ проект, премахването на досегашния модел на ръководство се утвърждава и се чакат разновидности на управнически конфигурации към всички протестни партии.
71.5% от интервюираните се съгласяват с тезата „ Важно е моделът на ръководство на ГЕРБ в никакъв случай да не се повтаря “, до момента в който 20.2% считат, че това не е проблем.
62.5% утвърждават служебното държавно управление да остане под някаква форма, а 32.1% - не утвърждават. Останалите се двоумят.
Мнозинството от хората, обаче, считат, че е по-добре да се сформира държавно управление. 75.6% от интервюираните избират този процес на събитията, до момента в който 15.6% желаят нови парламентарни избори. 8.8% не могат да преценяват.
В същото време 47.5% допускат, че Народното събрание няма да успее да сформира държавно управление. 39.9% мислят противоположното, а останалите се двоумят.
Мнозинството от хората утвърждават гласуването единствено с машини – 64.8%. 29.5% не го утвърждават, а под 6% се двоумят.
48.5% дефинират изборите като по-честни от преди, а 27.9% - същите като преди.
9.3% считат, че отминалият парламентарен избор е бил по-нечестен, а 14.3% не могат да преценяват.

Данните са от първия в страната самостоятелен следизборен сондаж, сбъднат от „ Галъп интернешънъл болкан “ сред 14 и 16 юли измежду 816 пълнолетни българи по телефона. Изследването е извършено в интервала 14-16 юли. Абсолютната оптималната неточност е ±3.5% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на към 55 хиляди пълнолетни българи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР