41 представители на статистическата гилдия преминаха успешно лицензионния процес на

...
41 представители на статистическата гилдия преминаха успешно лицензионния процес на
Коментари Харесай

България с нов рекорд по брой лицензирани ФИБА статистици

41 представители на статистическата колегия минаха сполучливо лицензионния развой на ФИБА. Това още веднъж подрежда БФБаскетбол и България измежду първите пет баскетболни федерации в света по брой лица с ФИБА стандарт.

ФИБА лицензът е най-високото равнище на узаконяване за баскетболните статистици в света все още. Броят на лицата у нас, които към този момент имат ФИБА документ, е с шест повече от предишния интервал и е нов връх за България след въвеждането на лицензионната система през 2015/2016.

ФИБА лицензионният развой за баскетболни статистици включва няколко стъпки – онлайн платформа за образование с редица мини проби след всяка част; тест след края на обучението; задача за независима работа, която включва разкриване на характерни критерии в баскетболна среща; присъединяване в уебинар/семинар с един от 10-те ФИБА инструктори по статистика в Европа, и заключителен тест.

Статистиците би трябвало да показват чудесно познаване на статистическия устав на ФИБА и използването на критериите, както и задълбочени умения по работа с формалното приложение за водене на баскетболна статистика у нас – ФИБА Лайв Статс.

За да бъдат в листа с евентуални претенденти за ФИБА лицензиране, статистиците би трябвало да дават отговор на избрани условия и условия – да имат най-малко 5 години опит и/или избран брой мачове процедура зад тила си или да работят в най-високото състезание в страната.

В Sesame Национална баскетболна лига всички статистици също би трябвало да имат ФИБА лиценз, като това решение бе взето още през сезон 2020/2021.

ФИБА лицензът се възобновява на всеки 2 години, като актуалният важи за интервала 2023-2025 година





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР