4 февруари е Световният ден за борба с онкологичните заболявания,

...
4 февруари е Световният ден за борба с онкологичните заболявания,
Коментари Харесай

Световен ден за борба с онкологичните заболявания

4 февруари е Световният ден за битка с онкологичните болести, на който тази година UICC (Международен съюз за надзор на рака) и СЗО стартират нова три-годишна акция под мотото: " I Am and I Will " - " Аз съм и аз ще бъда ".
Тя приканва всички – лекари, пациенти, политици, цялото общество, да поеме своя персонален ангажимент за понижаване на световните последствия от рака и да работи.
Университетската профилирана болница за интензивно лекуване на онкологични болести (УСБАЛО) се включва в идеята посредством серия от събития, които ще се проведат на територията на лечебното заведение.
Всяка година към 12 млн. души в целия свят биват диагностицирани с онкологично заболяване, а 7 млн. умират от онкологично заболяване.
Иначе стана ясно, че в България навлиза нова технология за присаждане на коса. Това сподели доктор Методи Янков от болница " Сердика ". Днес следва проява на уред за присаждане на коса, който се употребява в 30 и повече страни по света и 75% от употребилите го дами с онкозаболявания съумяват да опазят косата си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР