39 общини ще получат кредити до 20 млн. лв. с

...
39 общини ще получат кредити до 20 млн. лв. с
Коментари Харесай

39 общини взимат до 20 млн. лв.

39 общини ще получат заеми до 20 млн. лева с облекчени условия за по-добра градска среда, културно завещание и туризъм. Фондът за градско развиване е с запас от 353 млн. лева Посредниците при разпределението на парите имат ангажимент да обезпечат и спомагателен частен запас в размер към 40% от финансирането, като по този начин сумата ще стане 600 млн. лева

Посредникът, който ще ръководи средствата за районите Юг и София, е Обединение “Фонд устойчиви градове ”, което включва ОББ, Фонд ФЛАГ, Фонд за стабилно градско развиване и Българска консултантска организация. За район Север това е Регионален фонд за градско развиване – Сосиете Женерал, Елана Инвестмънт, Елана Холдинг и Болкан Адвайзърс.

Общо 417 млн. лева във Фонда за градско развиване (ФГР) и Фонда за ускорение и начално финансиране (ФУНФ) дава Фондът на фондовете. Фирми, общини, публично-частни партньорства и жители ще могат да аплайват с планове до края на годината. ФУНФ ще поддържа започващи компании с 64,7 млн. лева Парите ще доближат до към 200 компании. Инвестициите ще са от 25 хиляди до 1 млн. евро. Това няма да са заеми, а дялови вложения в капитала на компанията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР