''Твърде малък брой учители проявяват желанието си да се ваксинират''.

...
''Твърде малък брой учители проявяват желанието си да се ваксинират''.
Коментари Харесай

Лошо! Твърде малък брой учители проявяват желание да се ваксинират

''Твърде дребен брой учители демонстрират желанието си да се ваксинират''. Това разгласи шефът на столичното 119-о учебно заведение СУ " Акад. Михаил Арнаудов " Диян Стаматов в предаването " Денят ON AIR " по телевизия BG ON AIR.

" Причините са разнообразни - най-много липса на ясна и безапелационна информация за страничните въздействия и ясното отговаряне на въпроса по кое време би трябвало да се направи това изключително за хора, които са преболедували, имат странични болести и са в рисковата възраст ", добави той.

Според него е нужна безапелационна медийна акция в цялата страна, тъй като процентът на искащите е прекомерно невисок.

" Много е значимо в този момент да се осъществя информираността. Всеки да вземе вярно решение за самия себе си ", счита шефът.

Междувременно към този момент е ясно, че учениците от 1 до 4 клас ще се върнат в учебно заведение на 4 януари.

" Категорично има терзания. Не толкоз дали е редно, а по-скоро, че е към този момент належащо. Изключително рисково е, в случай че продължаваме образование в отдалечен стадий съвсем за всички класове ", безапелационен е Стаматов.

Според него решението да се възвърне образователният развой от 1 до 4 клас е компромисно и положително, а маски при тях не са нужни за разлика от учениците в по-големите класове.

" Това е дисциплиниращата мярка, която е належащо да се съблюдава за всеки един. От тук нататък няма да приказваме единствено за COVID-19. От 15 януари стартира обичайният вирус ", разяснява Стаматов.

Директорът на столичното учебно заведение уточни, че външното оценяване за 4 клас и 10 клас няма наложителен темперамент и всеки може да избере дали да се яви. А за 4 и 12 клас е наложително и ще е извънредно мъчно и за подготовката, и за провеждането ѝ през тази образователна година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР