360-градусовите камери успяха да променят начина, по който запечатваме света

...
360-градусовите камери успяха да променят начина, по който запечатваме света
Коментари Харесай

Insta 360 Х4 - първата 360-градусова камера с 8К резолюция

360-градусовите камери съумяха да трансформират метода, по който запечатваме света към нас и ни дадоха опция да го погледнем от друга вероятност - безусловно. Безспорно водач при тези устройства са Insta 360, които тази седмица показаха новия си модел Х4. И някои незабавно я дефинираха като всичко, от което се нуждаем в една екшън камера.
 JOBY SeaPal и всичко за калъфът, с който можем да превърнем смарт телефон в екшън камера
Как да превърнем смарт телефон в екшън камера

Заслужава ли си

Новото и най-интересното в последния модел е снимането на 360-градусово видео в най-високата резолюция 8К - опция, която никоя камера на пазара не оферираше до момента. Производителите изясняват, че тази резолюция търпи и качествена последваща обработка като подсигуряват, че можем да изрязваме и редактираме видеата, без това до повлияе отрицателно на тяхното качество. 

Insta360 X4, kamera aksi POV keliling terbaharu dah dilancarkan.

Antara fungsi terbaru kalau dibanding dengan model sebelumnya
— MinatKita (@MinatKita)
8К видеото може да се стори постепенно на някои, тъй като е с 30 фрагмента в секунда, което в действителност е стандарт. Но Insta 360 Х4 има опция и за видеоклипове надлежно в 5.7K/60p и 4K/100p. Може да я използваме и като елементарна широкоъгълна екшън камера и да записваме клипове с резолюция 4K/60p. Видеата на забавен кадър също са още по-впечатляващи.

the new X4 was announced today. i’ve been working with insta360 for a couple years now and this is by a leap the best product they’ve shipped. 8k 360 image means your 16x9 crop is almost 4k. so crispy.

*some test footage from a couple weeks ago
— Casey Neistat (@Casey)
При всички формати е налична опцията, която познаваме и от предходните модели - да изтриваме селфи стика от фрагментите за още по-добър резултат. Така видеата наподобяват като че ли са снимани от дрон или пък имаме персонален снимачен екип, до момента в който в действителност сме били единствено ние и нашата Insta 360 Х4.

Резолюцията на фотосите също е увеличена, като с новия модел можем да снимаме 360-градусови фрагменти в 72MP формат, за които е налична и функционалност за унищожаване на страничния звук посредством изкуствен интелект. Това е една от AI функционалностите, които новият 5nm процесор поддържа. Сред останалите е и усъвършенствано редактиране, което дава опция за прибавяне и на над 30 резултата, както и жестов надзор, изяснява производителят, представен от PetaPixel.

И защото въпреки всичко приказваме за екшън камера, която се употребява на открито и от време на време в много динамични и рискови обстановки, от Insta 360 са помислили и за отбраната, най-много на лещата, която е изпъкнала и доста елементарно може да се счупи или надраска.

POV: Your brand-new Insta360 X4 just arrived

And it's got removable Lens Guards! Grab your 8K 360 action camera today for free shipping and push the limits of creativity

roldangilbuena(IG) and danboxingph(IG) with
— Insta360 (@insta360)
Х4 идва със специфични протектори за нея, които могат елементарно да се слагат и отстраняват. 2.5-инчовият тъчскрийн е с покритие GorillaGlass, което го пази от строшаване и надраскване.

360-градусовата камера може да се използва и под вода на дълбочина до 10 метра, без да са необходими спомагателни аксесоари. А в случай че си закупим и специалния Dive Case, можем да се гмурнем на цели 50 метра и да заснемем невероятни подводни фрагменти.
 GoPro Hero 12 Black и всичко за новата екшън камера
С какво ще ни изненада новата GoPro Hero 12 Black

Доста по-голяма батерия

Друг огромен плюс на новия модел е и по-голямата батерия с потенциал 2290 mAh, която дава обещание с цели 67% по-дълго време за запис от предшественика му. По информация на производителя, с Insta 360 Х4 можем да заснемем 135 минути видео във формат 5.7K/30p. Така камерата се трансформира в наш правилен сателит при всяко премеждие, без значение дали сме основатели на съдържание или просто запалянковци, които желаят да натрупат мемоари.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР