36.4% са административните разходи на Столична община за месец януари,

...
36.4% са административните разходи на Столична община за месец януари,
Коментари Харесай

Терзиев: Още няма приет бюджет, затова и административните разходи са 30%

36.4% са административните разноски на Столична община за месец януари, 28.5% са за превоз, 10.8% - за сметоизвозването. Това са трите най-големи пера, съгласно графиката с заплащанията на Столичната община за първия месец на новата година, показан от новото управление на „ Московска “ 33.


„ Няма какво да крием, тъй като това са парите на всички нас, софиянци. В общината единствено ги управляваме “, декларира кметът Васил Терзиев, откакто показва справката.

По-рано от страна на ГЕРБ-СДС в лицето на общинския консултант и някогашен ръководител на СОС Георги Георгиев пристигна офанзивата, че „ за 100 дни ръководство на Терзиев и сметката излиза на 9 милиона лв. ".

„ Искаме да насърчим и районните администрации, и комерсиалните сдружения да покажат защо отиват парите им. Гражданите на София заслужават да знаят всичко.

Кметът прави обяснение: „ в частта “Административни разноски ” не влизат единствено заплатите на чиновниците в Столичната община. Тук са и други действия на администрацията за даване на услуги за жителите и за самото действие на администрацията.

На пръв взор е необичайно това перо да е 30% от всички заплащания през януари. Но повода е елементарно обяснима - поради това, че няма признат бюджет, има ограничавания върху доста от останалите заплащанията. Когато бъде признат бюджетът, ще стартираме осъществяването и на огромните инфраструктурни планове и този % няма да е толкоз висок “, изяснява Терзиев.


Градоначалникът приканва общинските съветници в СОС да стартират същинската си активност и да се заемат с бюджета на София, колкото се може по-бързо.

БГНЕС напомня, че с обява в обществената мрежа Георги Георгиев заяви:

" Само за три месеца ръководство кметът на София съумя да изгуби и да задължи жителите да платят от джоба си общо над 9 милиона лв..

6 милиона лв. изгубени изцяло безплатни европейски средства, които просто трябваше да бъдат регистрирани по план за междублокови пространства до 31 декември. Екипът на Васил Терзиев не е обезпечил парите по плана в период и в този момент жителите би трябвало да платят тези 6 млн. лв. от джобовете си, съгласно импортирания от него план на бюджет за 2024 година “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР