35 лица са разпитани във връзка със задържания снощи при

...
35 лица са разпитани във връзка със задържания снощи при
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма доказателства за обвинение срещу кмета на Сандански

35 лица са разпитани във връзка със арестувания нощес при полицейска акция кмет на община Сандански Атанас Стоянов, за който полицията твърди, че е взел участие в скица за пазаруване на гласове. До момента няма задоволително доказателства за покачване на обвиняване, обявиха от прокуратурата в Благоевград.

Кметът на Сандански, който се прибирал с автомобила си от село Склаве, най-голямото в общината, нощес е бил спрян за инспекция. Полицията е  имала оперативна информация за пазаруване на гласове в региона, както и за това, че локални управници участват  в схемата.

До идването на наблюдаващ прокурор автомобилът на Стоянов е бил запечатан.  При обиска и претърсването, в жабката на колата са  открити няколко плика, а в тях описи с имена и персонални данни на хора, както и пари.

Версията на кмета пред органите на реда била, че му е направена режисура.

В рамките на интервенцията малко по-късно е задържан и кметът на село Склаве Павел Пъхнев, за който полицията твърди, че също е взел участие в скица за пазаруване на гласове за съответен кандидат-депутат, който обаче не е от Вътрешна македонска революционна организация, чиито представители са двамата арестувани.

По неофициална информация ангажимента за събиране на преференциален избор е била за претендент от листата на ГЕРБ. 

От Районна прокуратура Благоевград обявиха, че досега са разпитани 35 лица, чиито имена попадат в  откритите описи, само че нито един от тях не е признал, че е получил пари, с цел да гласоподава за определен  претендент. Много от  хората се оказали в чужбина, а други въобще не са дали своят вот.

Към момента  липсват  задоволително учредения за покачване на обвинявания против двамата кметове, както и  за удължение на  наложената им мярка за задържане за 24 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР