"Но трябва да се види дали изобщо е реално да

...
"Но трябва да се види дали изобщо е реално да
Коментари Харесай

Балъков: Трябва да решим дали търновският футбол има бъдеще


"Но би трябвало да се види дали въобще е действително да участва в А група, за което аз съм сигурен, че има опция и по тази причина споделям, че откакто, дай Боже, си свършим работата с Дунав Русе, ни чака още по-важна среща, този път не футболна, сред хора, които като бели хора ще можем да решим дали има бъдеще търновският футбол или не", разяснява основният управител на Етър Красимир Балъков преди решителния бараж с Дунав, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес Балъков участва на гала в Пресклуб България, на която играчът на "виолетовите" Ерик Почански бе награден за най-хубав състезател на 33-ия кръг на Първа лига, на която разяснява бъдещето на Етър. "Малко ексцентрично се прибрах във Велико Търново за множеството. За мен бе въпрос на чест и морал да оказа помощ на клуба, който ме е основал като футболист и на тези момчета. За първи път работя в клуб, в който няма финансови условия и доста неща, които сме ги дискутирали с управлението на клуба и с Общината. Не е елементарно, някакъв опит, който получих в тези 4-5 месеца и несъмнено най-хубавото от това мое връщане е в случай че успеем да оставим тима в А група, тъй като Търново въпреки всичко е град с обичаи, футболен град и заслужава да има тим в А група. Но държа да кажа и пред вас, че бъдещето на Етър няма да е елементарно за другата година и за идващите години, в случай че търновският бизнес и Общината не са предприемчиви и не намерят вярната идея, която ще би би трябвало в бъдеще, с цел да възродим търновския футбол. Чака ни първо доста тежък дуел с Дунав Русе и по-късно още по-тежък диалог, от който ще се разбере дали въобще ще има футбол в Търново занапред", показа Балъков.

"С момчетата съумяваме да реализираме към този момент това, което би трябвало да реализираме, най-малко в първия бараж. Но аз съм реалист, знаете българският футбол на какво състояние се намира - да се лъжем, да се заблуждаваме, да си обещаваме, да чакаме някой да пристигна да го направи, няма по какъв начин да стане. Футбол се прави, когато има интерес, когато има хора, които го обичат, желаят да му оказват помощ, било то предприемачи, било политици, престижи като мен. Аз се върнах, желая да оказа помощ на футбола, само че самичък не мога да направя всичко, което е належащо. Затова споделям, че след мача с Дунав Русе, дали аз ще остана, дали няма да остана, това няма никакво значение. Тук става въпрос за възраждането на един обичаен клуб, който дълги години е бил по върха на А група и е взел участие в А група и е изкарвал много футболисти, 94-та година бяхме петима от Велико Търново, и заслужава да участва в А група. Но би трябвало да се види дали въобще е действително да участва в А група, за което аз съм сигурен, че има опция и по тази причина споделям, че откакто, дай Боже, си свършим работата с Дунав Русе, ни чака още по-важна среща, този път не футболна, сред хора, които като бели хора ще можем да решим дали има бъдеще търновският футбол или не", добави той.

Балъков акцентира значимостта на идния бараж с Дунав, в който спечелилият ще си обезпечи оставане в Първа лига и през идващия сезон. "Всичко минава през този бараж. Ние отиваме да се опитаме да преминем Дунав, както преминахме и Пирин. Няма да е елементарно. Дунав несъмнено е по-балансиран тим, с много положителни състезатели и с една година повече опит в А група от нас. Но ние разчитаме на това, което ни прави през последните 3-4 месеца мощни. С нашето владеене на топката, със стила, който имаме, с това, че множеството мачове означаваме голове. Трябва да се опитаме да бъдем по-концентрирани откъм гърба, да позволяваме по-малко неточности, както стана в Благоевград, да не позволяваме доста голове и надлежно да си отстраняваме съперника и да си останем в А група", разяснява легендата на българския футбол. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР