34-годишният Ш.А. е предаден на съд от Окръжна прокуратура –

...
34-годишният Ш.А. е предаден на съд от Окръжна прокуратура –
Коментари Харесай

Пиян шофьор бе арестуван след като се опита да подкупи полицаи

34-годишният Ш.А. е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Разград за препоръчан рушвет от 190 лв., които опитал да даде на полицейски чиновници, с цел да не изпълнят своите служебни отговорности и да не му сформират акт за открито административно нарушаване на негов другар, откакто при инспекция се открило, че мъжът управлявал автомобила си след приложимост на алкохол и без да има удостоверение за право на ръководство на МПС. Това оповестиха от прокуратурата за Varna24.bg.

На 29 април 2023 година обвиненият пътувал с автомобила на собствен другар сред селата Хърсово и Голяма вода в област Разград. Колата била видяна от полицейски екип, извършващ надзор на автомобилния превоз, и били подхванати дейности за прекъсването й за инспекция. Въпреки това лидерът на МПС не спрял и след разминаването на двата автомобила, внезапно ускорил скоростта. Тогава служителите на реда подхванали дейности за настигането му, последвало гонене, като в последна сметка колата на нарушителя била спряна в задънена улица в село Богданци.

При последвалата инспекция, станало ясно, че лидерът на автомобила няма удостоверение за право на ръководство на МПС и е използвал алкохол, за което той самичък признал. При тестване по надлежния ред с техническо средство било открито, че мъжът е управлявал МПС с централизация на алкохол в кръвта си под 1,2 на хиляда, а точно с 1,11 на хиляда.

Още до момента в който подготвяли уреда за тестване, към полицейските чиновници се доближил обвиненият Ш.А. и предложил да им даде пари, с цел да не изпълнят своите служебни отговорности. Мъжът бил предизвестен, че прави закононарушение и ще бъде арестуван, само че той траял да упорства и сложил пари под служебния таблет в полицейския автомобил – 190 лв.. Последвало задържането му. Служителите на реда неотложно уведомили дежурния проверяващ служител на реда, който дошъл на място и направил оглед. Образувано било бързо произвеждане по случая.

Ако бъде приет за отговорен Ш.А. може да получи наказване до 10 години " отнемане от независимост “ и санкция до 15 000 лв.. Предстои делото против 34-годишния мъж да бъде планувано за разглеждане във Окръжен съд - Разград
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР