34-годишният певец Ламбе Алабаковски, наскоро завърнал се от САЩ, е

...
34-годишният певец Ламбе Алабаковски, наскоро завърнал се от САЩ, е
Коментари Харесай

Македонски певец от САЩ подпалил „Иван Михайлов“

34-годишният артист Ламбе Алабаковски, неотдавна завърнал се от Съединени американски щати, е подпалвачът на българския културен център в Битоля.

Това заяви министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски във Фейсбук.

Имам удоволствието да оповестя за бързо и дейно разрешаване на проблема от преди три дни – пожар в център „ Иван Михайлов ” в Битоля. Имаме арестувано лице, признало закононарушението, прецизира той в обществената мрежа.

Работихме непрекъснато, с цел да открием причинителя. Взеха се поради всички доказателства, а след формалните диалози през миналите дни, нощес, с предписание на съда, беше осъществено претършуване на две употребявани от Л.А. (34 г.) местоположения в Битоля, където са открити и конфискувани предмети, свързани с закононарушението, след което лицето е арестувано, разяснява Спасовски.

За следващ път показахме, че единствената мощ, която има всяка правова страна, е властта да потиска престъпността. И в този сегмент няма „ извинете ”, няма предпазени лица – всички са равни пред закона и всеки, който е съгрешил – би трябвало да носи отговорност, декларира изрично вътрешният министър на РСМ.

Палежът провокира остри реакции от страна на български политици. След формалното разкриване на културния център преди два месеца в западната ни съседка стартира масирана антибългарска акция.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР