30 Март Въпреки, че 80% от организациите използват едновременно до

...
30 Март Въпреки, че 80% от организациите използват едновременно до
Коментари Харесай

Acronis: Повече решения за сигурност не означава по-добра защита

30 Март
Въпреки, че 80% от организациите употребяват по едно и също време до 10 разнообразни решения за отбрана и киберсигурност, при над 50% от тях е имало наложително спиране на работата, заради загуба на данни през миналата година. Това сочат данните второто годишно на компанията за киберзащита Acronis.

С други думи се регистрира се, през 2020 година фирмите са закупували нови системи за отдалечената работа на чиновниците по време на пандемията от COVID-19, само че тези вложения постоянно не се отплащат.

Констатациите от годишното проучване на Acronis, в което са взели участие 4400 ИТ консуматори и експерти от 22 страни на 6 континента, разсейват мита, че прибавянето на повече решения ще реши провокациите в региона на киберсигурността и отбраната на данните, уверени са от компанията. Инвестирането допълнително решения освен, че не обезпечава по-голяма отбрана, само че в доста случаи създаваа по-голяма трудност и по-малка видимост за ИТ екипа, което усилва риска.

" Тазгодишното проучване за Седмицата на киберзащитата ясно демонстрира, че множеството решения не обезпечават по-голяма отбрана, защото потреблението на обособени принадлежности за справяне с обособените типове закани е комплицирано, неефективно и скъпо, сподели Сергей Белоусов, създател и основен изпълнителен шеф на Acronis. Тези констатации удостоверяват убеждението ни, че по-интелигентният метод е киберзащитата, която сплотява отбрана на данните, киберсигурността и управлениет на крайните точки в едно. "

Пропуски в знанията способства за ИТ провокациите

Вследствие усложняването, съществува забележителен пропуск в информираността на потребителите и ИТ експертите по отношение на опциите на ИТ и киберсигурността, които са разполагаем, което от своя страна може да ги накара да изгубят скъпо време, пари и сигурност.
68% от ИТ потребителите и 20% от ИТ експертите не биха разбрали, в случай че данните им са били модифицирани без тяхно познание, защото тяхното решение не дава опция за определяне на подобен тип подправяне. 43% от ИТ потребителите не знаят дали техният анти-малуер стопира най-новите закани, тъй като тяхното решение не прави тази информация елементарно налична. Наличието на елементарен достъп до такива данни за киберсигурността е от решаващо значение за гарантиране отбраната на данните. Шокиращите 10% от ИТ експертите не знаят дали тяхната организация предстои на разпореждания за дискретност на данните. Ако отговорниците за обезпечаване на дискретност на данните не знаят за това, те не могат да ползват тактики или да правят оценка решенията, нужни за справяне с условията.
За всеки, който употребява голям брой решения за проблеми, свързани с ИТ и киберсигурност, неналичието на бистрота единствено води до утежняване на нещата. Те освен би трябвало да помнят кое решение какви данни дава, само че и непрестанно да превключват сред конзолите, с цел да намерят нужните елементи - което води до неефективност и пропуски.
Небрежният метод на лицата към отбраната

Изследването също по този начин разкрива извънредно небрежния метод към отбраната на данните измежду ИТ потребителите. ⦁ 83% от ИТ потребителите са прекарали повече време на своите устройства през предходната година, само че единствено половината от тях са подхванали спомагателни стъпки за отбрана на тези устройства ⦁ 33% признават, че не са актуализирали своите устройства минимум една седмица откакто са били известени за актуализацията на софтуера ⦁ 90% от ИТ потребителите оповестиха, че вършат аварийни копия, само че 73% са окончателно изгубили данните си най-малко един път, което допуска, че не знаят по какъв начин да вършат аварийни копия или да възвръщат вярно Усилията на хората да защитят данните си не са в крайник със заканите, което евентуално се дължи на погрешни догатки (като да вземем за пример догатката, че Microsoft 365 прави аварийни копия на техните данни) или на обстоятелството, че се разчита на автоматизирани решения.

Препоръки от Acronis

За да подсигурява, че данните са предпазени, Acronis предлага пет елементарни стъпки:
Създавайте аварийни копия на значими данни. Съхранявайте голям брой копия на архивите си - едно локално копие за бързо възобновяване и едно в облака, с цел да гарантирате възобновяване, в случай че вашите копия са унищожени при срив. Актуализирайте операционните си системи и приложения. На остарелите системи и приложения липсват корекции за сигурност, които дават опция на киберпрестъпниците да получат достъп. Необходимо е постоянно актуализиране, с цел да се избегнат произшествия. Избягвайте подозрителните имейли, връзките и атачмънтите. Повечето болести от малуер са резултат от техники за обществено инженерство, които подвеждат неподозиращите лица да отворят инфектираните атачмънти към имейл или да кликат върху връзки към уеб страници, които хостват малуер. Инсталирайте антивирусен, анти-малуер и анти-рансъмуер програмен продукт, като в същото време активирате автоматизирани актуализации, тъй че системата Ви да е предпазена против малуер. Помислете за приемане на едно решение за киберзащита, коетода има централно ръководство и интегрирана отбрана.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР