30-годишен мъж загина на място в неделя, след като се

...
30-годишен мъж загина на място в неделя, след като се
Коментари Харесай

Трагедията е неописуема: Виктор Дончев загинал на фаталната отсечка, убила Вики и Цанко

30-годишен мъж почина на място в неделя, откакто се блъснал по мрачно с мотора си в излязла на пътя крава. Катастрофата станала на метри от мястото, където в края на предходната година починаха 23-годишната Виктория и 22-годишният й другар Цанко, откакто се удариха с колата си в необозначена каруца.
 
Това е пети следващ случай единствено за една година на този сектор, породен от излезли на пътя животни или от необозначени каруци, оповестява Нова телевизия.

``
реклама
 
Статистика за случаите е повече от показателна. През юли тази година поради каруца на пътя покрай Казанлък почина 20-годишен юноша. А бременна в 6-я месец жена предходната година по знамение оцеля, блъскайки се в кон.
 
Последваха митинги за прекъсване на придвижването на каруци и животни по основните пътища. Инцидентите обаче не стопират.
 
„ Събрах мощ и храброст, с цел да прикани всички властимащи да вземат ограничения, с цел да може тази черна статистика да спре ”, съобщи Янка Гьонева, майка на умрял на пътя.
 
„ Сред обикновените ограничения е да вземем за пример слагане на мантинела, която да стопира животните да излизат на пътя ”.
 
Според Гьонева би трябвало да има и смяна в закона и стопаните на животни да поемат отговорност при трагични произшествия.
 
„ Катастрофите в този сектор са 7 през тази година и 8 през 2018, при които са починали четирима индивида ”, съобщи старши контрольор Бончо Славов, ОДМВР-Стара Загора.

Той изясни, че в региона има засилено полицейско наличие и стационарни камери, които да управляват скоростта.
 
Относно животните, старши контрольор Славов съобщи, че органите на реда ще обхождат сектора и ще реагират при нужда.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 ТОДОР ЖИВКОВ (преди 1 секунда) Рейтинг: 378 | Одобрение: 78 Всяка крава или кон свободно разхождащи се на пътя с Гражданска Отговорност. Полицаите които така и така не могат да се оправят с джигитите най-малко с кравите и конете да си запълнят работното време  Ухилен Напиши коментарИме:Коментар: