30 години има политика, която не води до реалната интеграция

...
30 години има политика, която не води до реалната интеграция
Коментари Харесай

Провеждаме възможно най-прозрачната процедура за изтребител, уверява Цветанов

30 години има политика, която не води до действителната интеграция на ромите. Това съобщи Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

Той акцентира, че управническата стратегия на настоящия кабинет " Борисов 3 " дава опция да се стартира от най-важното - образованието и вкарването в просветителната система на всички деца от ромски генезис, които са изпаднали от нея.

 Временно приключват митингите във Войводиново
Временно приключват митингите във Войводиново

Цигани излизат на митинг за оставката на Каракачанов

Цветанов обаче добави, че ескалиращото напрежение води до неспособност за реализирането на тази стратегия.

Той съобщи, че сега има села, където 80% от децата по учебните заведения са роми, само че след случая във Войводиново до 30 деца не са се върнали повече в учебно заведение.

По-важно е да понижаваме ескалацията на напрежението и всички да участваме интензивно в решение на проблемите, безапелационен бе той.

На въпрос за какво кметът на община Марица Димитър Иванов не е узаконил или преместил гетото, в случай че заема поста от 2011 година, Цветанов съобщи, че го счита за сполучлив кмет.

 Общественици поддържат Каракачанов за думите му във Войводиново
Общественици поддържат Каракачанов за думите му във Войводиново

Изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов

Иванов е избиран с поддръжката на неговата политическа мощ и на останалите политически обединения, в това число ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, акцентира той.

Проблем има и не би трябвало да го замитаме , продължи Цветанов по отношение на въпроса с ромската интеграция.

Той посочи, че в границите на година и половина над 23 000 деца са били върнати в просветителната система и увери, че задачата на провежданата политика е тези хора да намерят своята професионална реализация, а не да се трансформират в следващите нарушители.

Нека даваме и положителните образци, прикани Цветанов и уточни Смилян.

" Там имаше прелестни деца, които имаха своите фантазии да се образоват и да намерят професионалната си реализация. Педагогическият състав беше доста добре квалифициран и нямаше никакви проблеми с тези деца и родителите им ", съобщи той.

 Каракачанов: Гетата не се търпят Обновена
Каракачанов: Гетата не се търпят

Тотално обвързване на обществени помощи с труд и обучение

Според него, когато ромите получат обучение и стартират да се осъществят в обещано обитаемо място, те не се връщат там, откъдето са излезли.

Цветанов укори всички, които се изричат по тематиката и трансферират виновността единствено на една политическа мощ, в неправда и неучтивост. Той посочи, че м ного сходни изказвания са били направени от бъдещи претенденти на Българска социалистическа партия, които употребяват случая, с цел да започват предизборната си акция.

На въпрос дали се тормози, че ромите ще излязат на всеобщ митинг с искане на оставката на Каракачанов, Цветанов бе безапелационен, че това няма да реши казуса.

 Каракачанов пита: Вие по какъв начин ги наричате (циганите)?
Каракачанов пита: Вие по какъв начин ги наричате (циганите)?

За решение на Светия синод или Организация на обединените нации ромите да са роми пита Каракачанов

Той прикани да се извадят положителните образци на роми, които са се интегрирали и които могат да бъдат основата, върху която би трябвало да се надгражда, а не да се основава безпорядък в страната с митинги.

Запитан дали Народното събрание не става неплатежоспособен, влизайки в несъгласие с предходни свои решения за изтребителите, Цветанов съобщи, че се организира допустимо най-прозрачната процедура - с работна група, отчет, решение на Министерския съвет и спор в Народното събрание.

По негови думи задачата е препоръчаната от Съединени американски щати цена да бъде понижена.

 Генерал Попов не схваща какво оферират критиците на избора за Ф-16
Генерал Попов не схваща какво оферират критиците на избора за Ф-16

Съединени американски щати е съдружник, на който можеш да разчиташ

Той посочи, че точно транспарантната процедура е дала по-голяма убеденост за взимането на вярното стратегическо решение.

Всяко решение, което се взима за модернизацията на която и да е страна в Европейски Съюз или НАТО, постоянно е политическо, добави Цветанов и прикани да се сложат на масата техническите параметри на двата самолета , провокирали словесния конфликт сред президента и ръководещите.

 Офертата на Съединени американски щати за изтребители F-16 e най-хубавата, убеждават от МО
Офертата на Съединени американски щати за изтребители F-16 e най-хубавата, убеждават от МО

Офертата била изцяло приключена и самолетите били окомплектовани

За Ф-16 той изясни, че е изцяло оборудван и може да се интегрира, с цел да подкрепи на отбранителните качества, както на националната сигурност на страната, по този начин и на комплексния метод на НАТО.

Цветанов посочи, че Ф-16 е на въоръжение в 10 страни членки на НАТО и Европейски Съюз, до момента в който Грипен е единствено в Унгария и Чехия.

Ако отидем в посока на Грипен, би трябвало да има трета страна, от която да се закупи съответното въоръжение и да се вземат съответните лицензи, изясни той.

 Румен Радев отсече: Конкурсът за избор на изтребители беше изопачен
Румен Радев отсече: Конкурсът за избор на изтребители беше изопачен

Според него това е троен удар по България

Цветанов бе безапелационен, че няма външен политически напън при избора на изтребител. Вместо това той изясни, че има конфликт сред прозрачността на процедурата, която организира държавното управление и решението, взето на мрачно в служебния кабинет, назначен от Румен Радев.

Той напомни, че желанията за рационализация са от 2010 година, а самият Радев в изявленията от 2012 година в качеството си на тогавашен главнокомандващ Военновъздушни сили е декларирал, че точно Ф-16 е най-хубавият аероплан.

 Спорът не е за избора на изтребител, а за процедурата
Спорът не е за избора на изтребител, а за процедурата

Според Бойко Ноев изборът е политическо решение

Как по този начин той ще изяснява за лобизъм, укори го Цветанов.

На въпрос кои ще бъдат претендентите на ГЕРБ за кметове на София и Пловдив, както и кой ще оглави евролистите при идните избори, той уточни, че това ще стане ясно до началото на месец март.

 Ненчев упрекна президента, че основава безпорядък при избора на изтребител
Ненчев упрекна президента, че основава безпорядък при избора на изтребител

Решението в Народното събрание ще бъде в ръцете на Ахмед Доган
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР