3-годишно дете падна в метален съд с разтвор на сода

...
3-годишно дете падна в метален съд с разтвор на сода
Коментари Харесай

3-годишно момиченце падна в разтвор със сода каустик в Разградско

3-годишно дете падна в железен съд с разтвор на сода каустик в село Дянково, Разградско, до момента в който играе. Получило е втора степен на изгаряне на лицето. Състоянието му е тежко. След като му е оказана първична помощ в разградската болница, е откарано във Военноморската болница във Варна.

3-годишното момиче още нощес е превозено в поделение по анестезиология на Военноморската болница във Варна. Настанено е дружно с майка си в шокова зона.

" Детето е в тежко положение, само че устойчиво все още. Пораженията са по лицето и джука празнина, само че няма данни за засягане на орофаринкс и гласни връзки ", сподели доктор Милена Малчева.

Прогнозите на лекарите са оптимистични за възобновяване на детето, само че към момента е рано да се каже какъв брой съществени ще са белезите.

" Това е дете. Те са жилави. Имат огромни благоприятни условия за възобновяване ", добави доктор Малчева.

3-годишното дете е паднало в тавата със сода каустик, до момента в който е играело на двора. По думите на негови близки, баба му е употребила разтвора, с цел да почиства съдове.

" Майка ми беше със сода каустик, чистеше приборите. И детето около нея се спъна и падна ", описа вуйчото на детето Митко Василев.

Семейството от дълго време живее в селото. Първо били чартърен, а от 9 години си купили и къща. Дядото и прабабата се занимавали с калайджийство. Семейството има и строително-ремонтна компания, изкупува и остарели коли за елементи. Съседи описват, че децата са добре гледани.

" Грижат се, проблеми няма. То няма никой виновност. То дете, бързо става. Трябва все към тях да тичаш. На тъй-на така – да наблюдаваш ", разяснява съседът Хасан Ибрямов.

Според полицията няма данни да е било неглижирано. И в тази ситуация става дума за безразсъден случай.

Репортери: Даниела Василева, Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР