29-годишният Христо Х. е предаден на съд с обвинителен акт

...
29-годишният Христо Х. е предаден на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Кървава кавга между съученици във Владиславово заради домашни любимци завърши в съда

 29-годишният Христо Х. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за породени междинни телесни повреди на собствен прочут – закононарушение по член 129, алинея 1 от Наказателния кодекс, оповестиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Бившите съученици – подсъдимият Христо и потърпевшият Николай, се срещнали вечерта на 17 февруари 2018 година в квартал " Владиславово “, до момента в който разхождали кучетата си. Христо направил забележка на Николай да върже питбула си и в идващия миг замахнал с ръка, в която  държал сгъваем нож, и намушкал някогашния си съученик. Той паднал на земята от породената прободно-порезна рана в гърдите.

След случая подсъдимият избягал, а раненият Николай съумял да се прибере в дома си. Поискал от приятелката си да се обади за помощ на незабавния телефон 112, като й споделил, че Христо го е намушкал.

Николай бил признат и опериран по неотложност в болничното заведение с контузия на черния дроб, открита прободно-порезна рана в корема и в гръдния панер. Записи от охранителните камери в региона на произшествието уличили Христо в осъщественото закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост до 6 години. Той обяснил пред проверяващите, че не е нанесъл съзнателно телесните повреди на Николай, само че изказванията му не се поддържат от събраните гласни и писмени доказателства по делото.

Предстои делото против 29-годишния обвиняем, който е с главно обучение и неосъждан, да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР