29-годишна жена почина часове след като роди в русенска болница.

...
29-годишна жена почина часове след като роди в русенска болница.
Коментари Харесай

29-годишна родилка почина в русенската болница

29-годишна жена умря часове откакто роди в русенска болница. Все още не е ясна каква е повода за неочакваната гибел на родилката. Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ се е самосезирала и стартира инспекция по случая. 

Пациентката постъпва за раждане в болничното заведение на 23 май. Налага се да бъде направено секцио, което протича обикновено и тя ражда момче. 

 
Жена ми нямаше никакви проблеми, нямаше предходни болести, второ раждане.
Мартин Симеонов, брачен партньор

След раждането дамата остава за наблюдаване в интензивното поделение, където 12 часа по-късно е умряла. 

 
А те даже не ми се обадиха. Казаха, че било всичко наред, неизвестно по какъв начин се получило това нещо. Тя ми сподели, че е неточност.
Величка Георгиева, майка
По телефона слушам от брачната половинка ми, щерка ти умря. Предполагам нещо е станало, някаква обърквация.
Милен Маринов, татко

Семейството на родилката е платило за прелиминарен избор на екип и упорства отговорните за гибелта на 29-годишната жена да понесе отговорност. То е платило на болница „ Канев ” сумата, указана за избор на екип. Ден след гибелта й, настояват, че никой не им е дал информация за аргументите. Настояват отговорните за нещастието да понесат отговорност.

„ Каква е тази нашата страна да убиваме децата ли, нали с цел да си доктор би трябвало да защитиш туй нещо за... живота на индивида до дъно “, споделя майката. „ Имам наследник на пет годинки, на който сега не знам по какъв начин да му кажа, че мама я няма “, добавя брачният партньор.

От лечебното заведение отхвърлят коментар.

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР