270 хиляди потребители на мрежата са шернали линка с проучването

...
270 хиляди потребители на мрежата са шернали линка с проучването
Коментари Харесай

В интернет се разгаря нов скандал около Apple iPhone

270 хиляди консуматори на мрежата са шернали линка с изследването на учени от Харвардския университет, които настояват, че потвърждават остарялата фантастична доктрина за това, че Apple особено “забавя” iPhone преди излизането на новите версии за увеличение на продажбите.

В реалност, изследването демонстрира напълно различен феномен.

Студентката Лора Труко потвърди, че едно от най-популярните търсения в Гугъл измежду англоезичните консуматори в датата на стартиране на новия iPhone е основната фраза “iPhone slow”. В същото време, търсенията за “Samsung Galaxy slow” не са посочили такава интензивност, преди излизането на новия смарт телефон от корейския производител.

Много консуматори са създали заключението: това изследване потвърждава, че компанията Apple забавя работата над по-старите модели iPhone с цел да продава милиони от новите. Статията за това проучване е репостната в обществените мрежи към 270 хиляди пъти.

Въпреки това, в изследването не става въпрос за закъснение на телефони, а за увеличение на поръчките за търсене. С други думи, няма никакви доказателства, че Apple в действителност прави това, само че има доста доказателства, да вземем за пример индикаторите от бенчмарковете, че такова закъснение няма.

Съдейки по всичко, пикът на поръчките за търсене за занимателен iPhone е обвързван с обстоятелството, че Apple по едно и също време със смарт телефоните пуска и нов програмен продукт, който може да работи по-лошо на по-старите телефони. Към същата дата, разработчиците пускат нови версии на своите приложения, които могат също по-лошо да стартират да се започват на старите модели iPhone.

Обновленията на операционната система на Гугъл се случват не толкоз постоянно, а също така, другите устройства се актуализират в друго време. По този метод, няма избран ден за презентацията на софтуера за всички Android-базирани устройства. Това кара потребителите да “видят” разликата в работата на телефоните под другите операционни системи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР