Vivacom е подал жалба срещу Apple за забрана за злоупотреба

...
Vivacom е подал жалба срещу Apple за забрана за злоупотреба
Коментари Харесай

Apple може да получи глоба над $26 милиарда от българската КЗК заради iPhone

Vivacom е подал тъжба против Apple за възбрана за корист с по-силна позиция при договаряне
Днес стана ясно, че българският Vivacom е подал тъжба против американския колос Apple пред българската Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Официалната информация е от малко известие, оповестено в уеб страницата на регулатора.
Причината?
Най-продавания артикул на американската компания – iPhone. Става въпоес за „ eвeнтyaлнa злoyпoтpeбa c пo-cилнa пoзиция пpи дoгoвapянe oт cтpaнa нa Аррlе, във вpъзĸa cъc cĸлючвaнe нa пpяĸ дoгoвop c Bивaĸoм зa paзпpocтpaнeниe нa тeлeфoнитe c мapĸa іРhоnе “, разясниха от българската компания.

На процедура Vivacom е единственият оператор в България, който не продава публично мобилните телефони на Apple и съгласно юристите на оператора това явно е обвързвано с нарушаване на българското законодателство.



А съгласно адвокати, то точно гласи, че при наложена глоба, Vivacom ще получи право на по-добри условия, само че Apple ще получи и санкция. Тя ще възлиза на 10% от приходите на компанията, от активността, в която е нарушаването, а точно продажбата на мобилни телефони.

От известно време Apple не дава информация за прецизен брой продадени телефони, само че продажбите за 2018-а на компанията са $265 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР