27 души са загинали при мощното земетресение, което разтърси Турция

...
27 души са загинали при мощното земетресение, което разтърси Турция
Коментари Харесай

Нови силни трусове и още жертви в Гърция и Турция /снимки/

27 души са починали при мощното земетресение, което раздруса Турция и Гърция в петък. Ранените са повече от 800, предава NOVA.
Трусът със мощ 7 по Рихтер срути минимум 20 здания в Измир и нанесе вреди на гръцкия остров Самос. Спасителни екипи са измъкнали близо 100 души от руините.
Рано тази заран в Измир кацнаха 8 самолета на турските военновъздушни сили, с цел да оказват помощ в избавителната акция, която продължава към този момент над 12 часа. Много хора прекараха нощта на улицата от боязън, че опустошителното земетресение може да се повтори.
В събота заран беше регистриран мощен второстепенен трус със мощ 4,4 по Рихтер. По последни данни земетресението е траяло 15 секунди. Жителите на Измир към момента не могат да се отърсят от преживения смут.
„ Земетресението беше доста мощно. С майка ми успяхме да излезем. Навсякъде имаше прахуляк поради срутените здания. Някои от съседите ни бяха ранени. Помогнахме им да се евакуират”, описа Селчук.
Мнозина не знаят какво бъдеще ги чака. Не знаят и ориста на най-близките си. „ В една от постройките живеят фамилията на племеницата ми. Чакаме, само че нямаме вяра. Казаха, че има четири тела под руините, само че не знаем чии са”, описа Букет.
Вторичните земетресения, които продължиха през цялата минала нощ, уплашиха хората и ги принудиха да останат за през нощта в паркове и на други открити места. Много от тях са взели храна, вода и одеала, защото не са сигурни дали и по кое време ще могат да се върнат по домовете си.
„ Планирам да се местя да пребивавам на друго място. Не знам какво е положението на къщата ми. В понеделник или вторник държавното управление ще оцени вредите и ще решим какво ще правим”, описа Чемил.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР