26-ти годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за

...
26-ти годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за
Коментари Харесай

За 26-ти път раздадоха награди в областта на туризма

26-ти годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за професионални достижения в региона на туризма. На церемонията довечера президентът Румен Радев прикани туристическия отрасъл за по-голяма интензивност в икономическата промяна на страната.

" Аз си припомням преди 15 години, тъй като аз съм кръстникът на тези номинации, във Велинград имаше 14 фамилни хотала и 3 държавни, сега имат 134, от които 40 са 4 и 5-звездни и за лятото бяха цялостни, а в този момент за Нова година мъчно се намират кревати. България е на второ място в Европа по минерални извори. Ако сме градивни и положителни България чака това, което направи Хърватска. Аз съм оптимист и мисля, че ще успеем, в случай че бъдем градивни и положителни ", сподели Благой Рагин, почетен ръководител на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Наградата за принос в развиването на туризма получи Община Варна. Най-добра целогодишна дестинация пък стана Банско. А най-хубав целогодишен спа курорт е " Св. св. Константин и Елена ". За най-динамично разрастваща се историческа дестинация на 2021 година беше отличен античният град Хераклея Синтика на Община Петрич. На церемонията бяха отличени и най-хубавите хотели в България, първенците са във Велинград, Св. Влас, Девин, Златни пясъци, Пловдив и Златоград.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР