26-годишната Галя, майка на изоставеното 4-месечно бебе в центъра на

...
26-годишната Галя, майка на изоставеното 4-месечно бебе в центъра на
Коментари Харесай

Ето какво се случва с майката на бебето, зарязано на паркинг в Пловдив

26-годишната Галя, майка на изоставеното 4-месечно бебе в центъра на Пловдив през април тази година, се отърва с 1000 лв. санкция. Тя бе приета за отговорна, за това, че като родител е изоставил без контрол и задоволителна грижа детето си и с това е основала заплаха за неговото физическо и душевно развиване.

Майката, която е от ромски генезис, изостави дребния Мехмед на асфалта до кола на паркинга на БДЖ. Оказва се, че регионът не е инцидентен - тя е припечелвала от милостиня наоколо до Централна гара.

Няма изясненост какъв брой време е лежало детето на асфалта, само че шансът му се усмихва, откакто за малко не е било сгазено от кола в паркинга. Пътниците в нея видели детето и незабавно алармирали в полицията, написа "Трафик нюз ".

След като Министерство на вътрешните работи популяризира фотографията на бебето, в Четвърто районно се е появил жител, който е разпознал детето. Това бил сина на Галя и Григор - 4-месечният Мехмед.

Преди дни майката на бебето бе наказана. Районен съд – Пловдив я наказа с административна санкция от 1000 лв., откакто я освободи от наказателна отговорност.

Бебето Мехмед, което стана основен воин в драмата, е родено на 28 декември 2018 година в Пловдив. Майка му е от село Обручище, Стара Загора, а татко му Григор от ромската Аджисан махала в Пловдив. Галя има още едно дете на 4-5 години, което е изоставила.

Запознала се с Григор в Австрия, а след няколко месечна връзка се прибрали в България. Жената се пренесла у обичания, а няколко месеца по-късно забременяла.

Двамата нямат брак. Когато се родил Мехмед, татко му Григор бил в Швейцария, където работил. Върнал се и дружно с Галя и Мехмед се изнесли в Кричим при родственици. В една къща заживели младото семейство, бебето, майката и сестрата на Григор.

На Галя обаче не й харесвало съжителството с толкоз хора и желала да напусне мъжа си. Не желала и да гледа детето, защото й „ тежало”. Още първоначално тя не желаела Мехмед, даже си разрешавала да го удря.

Една вечер бебето плачело и това изнервило Галя. Тя блъснала няколко пъти пеленачето и го хвърлила на леглото с думите: „ Умри, умри! “. Тогава Григор се ядосал и блъснал жена си.

На 22 април Галя решила да избяга. Взела Мехмед и малко облекла и тръгнала към Пловдив. На гарата в града под тепетата обаче решила, че не желае да взима със себе си бебето. Оставила го на паркинг до Централна гара и тръгнала пешком към Аджисан махала, където до преди месеци живеела.

От къщата си взела още персонални движимости и се върнала към гарата. Преди да се качи на автобуса за Стара Загора, Галя отишла да види за последно Мехмед на паркинга. Там към този момент имало полиция и доста хора. Жената се уплашила и избягала.

След два дни и Галя и Григор бяха арестувани в полицията. Бащата не знаел до последно, че бебето е изоставено. Той видял от медиите фотографията не детето му и се свързал с полицията. Галя пък бе открита в дома на майка й в село Обручище.

26-годишната жена признала всичко. Срещу нея бе стартирано произвеждане, а казусът отвеян в съда. В миналите съвещания, пред магистратите тя разказала, че повода за решението й да остави Мехмед бил недостиг. Тя изказала съжаления и се разкаяла.

Жената е с чисто правосъдно минало, тежко финансово положение и без работа. Именно заради тези аргументи, магистратите й постановиха само парична глоба и то в най-малък размер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР