25 държави членки на ЕС приеха официално решение за създаване

...
25 държави членки на ЕС приеха официално решение за създаване
Коментари Харесай

25 страни от ЕС в проекта за европейска отбрана

25 страни членки на Европейски Съюз одобриха публично решение за основаване на нова мрежа за защита и съдействие в сигурността , с което поставят основите на оферти европейски защитителен съюз, осведоми ДПА.

Решението, наречено " историческо " от шефа за външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини, бе признато от външните министри на Европейски Съюз. Проектът разрешава на страните членки да си сътрудничат по-тясно в региона на защитата и сигурността, което значи по-малка взаимозависимост от Съединени американски щати.

 23 страни от Европейски Съюз поставиха основите на европейски защитителен съюз
23 страни от Европейски Съюз поставиха основите на европейски защитителен съюз

23-те страни членки оповестиха желанието си да основат Постоянно структурно съдействие

Участието в Постоянното структурно съдействие в областта на защитата - Permanent Structured Cooperation (PESCO), е непринудено за страните членки. Дания, Малта и Англия остават отвън плана за европейска защита.

Сътрудничеството ще стартира със 17 съответни плана, в това число основаване на здравно звено, логистичен център, център за подготвителни задачи и развиване на общи стандарти за военна радиокомуникация.

Външните министри взеха формалното решение за основаването на PESCO в понеделник, откакто през предишния месец 23 страни членки на Европейски Съюз подписаха документ в Брюксел, обвързван с плана. В същото време Ирландия и Португалия взеха решение да се причислят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР