24 филма ще се състезават за наградата Златен ритон“ в

...
24 филма ще се състезават за наградата Златен ритон“ в
Коментари Харесай

Повече от 20 филма в надпревара за наградата „Златен ритон“

24 кино лентата ще се състезават за премията „ Златен ритон “ в 26-ото издание на едноименния фестивал, който стартира през днешния ден. По традиция той се организира в Пловдив, само че по изключение тази година е в София.

Общо 30 нови български кино лентата ще бъдат показани. В конкурсната стратегия ще вземат участие 16 документални и 8 анимационни заглавия, създадени след предходното издание на фестивала, което беше през декември 2020 година.

По време на откриването довечера от 19 часа ще бъде прожектиран филмът на Адела Пеева „ Развод по албански “, сподели Ирина Канушева -  основен специалист „ Международна активност “ в Националния кино център: 

„ Тази година тя има празник, 75 години навърши и 50 години креативна активност. Филмът „ Развод по албански “ е взел участие на над 30 фестивала в Европа, Азия и Америка, с номинация от европейската кино академия за най-хубав документален филм и с много награди “.

Адела Пеева е и ръководител на журито, което включва още кинокритичката Ирина Иванова и аниматора Явор Калъчев. Фестивалът „ Златен ритон “ ще продължи до 23 февруари. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР