23-тите Зимни олимпийски игри започват на 9 февруари в Пьонгчанг

...
23-тите Зимни олимпийски игри започват на 9 февруари в Пьонгчанг
Коментари Харесай

Откриват Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг

23-тите Зимни олимпийски игри стартират на 9 февруари в Пьонгчанг с формалната гала по откриването от 13:00 ч. българско време. В дните до 25 февруари рекордните 2952 спортисти от 92 страни ще се борят за разпределението на 102 комплекта медали в 15 типа спорт.
 

Това ще бъде първата Зимна олимпиада, на която ще се проведат повече от 100 надпревари, а в Пьонгчанг ще се състезават и шест държави-дебютантки - Еквадор, Еритрея, Косово, Малайзия, Нигерия и Сингапур. България ще бъде показана от 21 спортисти в шест типа спорт, като това е най-многобройната ни делегация от Солт Лейк Сити през 2002 година насам.
 

Най-големите ни очаквания за орден в Пьонгчанг са свързани с носителя на Големия бистър глобус в сноуборда за 2016 Радослав Янков. През последните два сезона роденият в Чепеларе играч се утвърди измежду елита на този спорт и в този момент всички чакат от него да запише мощно показване на Игрите.
 
Сериозни очаквания България има към другата ни представителка в сноуборда Александра Жекова. Тя ще взе участие на четвъртата си Олимпиада, като ще се състезава в бордъркроса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР