23 деца от приюта на отец Иван са на летен

...
23 деца от приюта на отец Иван са на летен
Коментари Харесай

Добрина: Деца от приюта на отец Иван отидоха на море

23 деца от приюта на отец Иван са на летен лагер в Слънчев бряг. Почивката им е обезпечена безплатно от хотелиер, заяви БТВ.

Миглена е в курорта с 6 деца, две от които е осиновила. Най-малките за първи път идват на море. „ По през целия ден сме в басейна, доста им харесва тук, по-различно е, в сравнение с в Якимово. Видяха и другата страна на живота “, описа дамата.

Първото родено дете в Нови Хан в този момент е на 18. Преди да влезе в клас за последната си година като възпитаник, Иван ще прекара пет безгрижни дни. „ Сега ни е доста добре, другояче по време на пандемията вътре, у дома отчето не ни дава да излизаме, мъчно беше “, показа момчето.

„ Много са щастливи, виж по какъв начин бягат, играят, къпят се във водата. Не мога да ги завъртя към мен, все са във водата, цапат като патици. Сутринта викат: „ Дедо, наспа ли се? “. Викам: „ Наспах се “, сподели отец Иван.

В двата приюта в Нови хан и Якимово има 75 възпитаници, а 36 деца вървят на градина. По време на пандемията помощите фрапантно са намалели.

„ Трябва да обявим банкрут, до такава степен съм го докарал. Ама, по какъв начин да го разглася? Да кажем, че ще банкрутирам, е все едно да кажа на децата: „ Айде, напускайте дома, махайте се от тук, не ви желая, тъй като не мога да ви прехранвам. Това не мога да го направя! “, добави още той.
 
В неделя е оповестена благотворителна акция. „ От долни дрехи, от пари, от хранителни артикули, от дърва, от такива работи имат потребност. Всеки да си реши – кой каквото има на сърце, това да им даде “, съобщи хотелиерът Венко Ташев.
 
Целта е да се помогне на децата да посрещнат зимата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР