22-годишният Ники от Гълъбово, който е с детски аутизъм, се

...
22-годишният Ники от Гълъбово, който е с детски аутизъм, се
Коментари Харесай

Да помогнем на Ники: Младежът е с детски аутизъм

22-годишният Ники от Гълъбово, който е с детски аутизъм, се нуждае от средства с цел да продължи значима за развиването си терапия в Турция. Кампанията за събиране на средства се поддържа от преподаватели и възпитаници от бившето му учебно заведение.

За лекуването са нужни 300 000 паунда, които са непостижими за фамилията

Ники е диагностициран с разстройство от аутистичния набор, когато е на четири години. За него се грижат логопед, психолог и психиатър. Но най-сериозно развиване реализира с вливане на стволови кафези в Турция.

Снимка: bTV

„ Направихме към този момент първата вливка, виждаме смяна в него. Той се хранеше единствено с 4 типа храна, а в този момент се храни с 24 типа. Oблича се към този момент самичък, съблича се самичък, обува се самичък, общо взето е доста изменен “, сподели Красимира Кръстева - майка на Ники.

Една вливка коства съвсем 20 000 лв. - сума, непостижима за фамилията. А резултатът единствено от първата виждат и учителите му.

„ За първи път през днешния ден като ме видя, се хвърли към мен и ме разцелува, схваща те ли, а преди беше по-резервиран “, изясни Нели Кючукова - шеф на СУ „ Васил Левски “ в Гълъбово.

За 15 септември вместо цветя за учителите, събират над 4000 лв., за Коледа провеждат концерт и базар. А фамилията поглежда към актуалните празници с вяра.

„ Тази Коледа за нас е една от най-щастливите ни, защото чухме, че има късмет нашето дете да оздравее и нека успеем да чуем думите „ мама и тати “, споделя майката на Ники.

Ако желаете , може да помогнете :

Снимка: bTV

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР