21 са украинските гражданинамерили подслон и топлина в Благоевград. Случващото

...
21 са украинските гражданинамерили подслон и топлина в Благоевград. Случващото
Коментари Харесай

Пътят от Харков до Благоевград! Изповед на една украинка, намерила подслон и топлина при добри хора...

21 са украинските гражданинамерили заслон и топлота в Благоевград. Случващото се в Украйнапрокуди майки с деца,далеч от родината им, надалеч от съпрузите и бащите на децата им. Само с куфари багаж украински майки сграбчиха рожбите си и избягаха - от бомбите, които сеят гибел,от разрухата и от тая безумна война, лишила живота на почтени хора. Една от бегълките от Украйна е Юлия, пристигнала в Благоевград със снаха си, сестра си и децата им Ето какво споделя тя:

, "Исках да споделя нашата история и да благодаря на локалната общественост за помощта.
Казвам се Юлия. От Харков. Пристигнах в Благоевград на2 март, дружно със снаха ми, сестра ми и децата ни.

Спокойният ни живот завърши внезапно на 24 февруари, когато се събудихме в 5 сутринта от бомбардировките. Дори когато чухме детонациите, се надявахме, че е нещо друго, че не е война... Но през прозореца видяхме сиянието от детонациите над града. Събрахме дребен багаж с най-важното и незабавно напуснахме. Не знаехме какво да вършим по-нататък. Къде да намерим безвредно място за деца? Изведнъж цялата страна беше бомбардирана.

Спасението ни пристигна от вуйна ни Oлга, която живее в Благоевград. Тя и брачният партньор й ни предложиха заслон. Организираха евакуация от границата на Украйна. Никога няма да забравим тази помощ! В Благоевград ни наеха апартамент. В хладилника имаше храна. Други хора ни дадоха облекла, бебешка количка, детско креватче, играчки... Това е доста скъпо!

На фотографията сме ние и нашите деца. Нашите обичани съпрузи останаха в Украйна. Наистина се надяваме, че войната ще свърши и ще успеем да се върнем вкъщи.

Тук се усещаме в сигурност. Благодаря ви благи и съпричастни благоевградчани, че ни помогнахте в този сложен миг, в никакъв случай няма да го забравим! ", през сълзи приказва Юлия.

В регионалния център има подготвеност за посрещане на още бежанци. Благоевградчани отвориха домовете и сърцата си за хората,които избавят децата си от едно от безумията, сътворени от индивида - Войната!

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР