21 полицая от кипърските полицейски сили за бързо реагиране от

...
21 полицая от кипърските полицейски сили за бързо реагиране от
Коментари Харесай

Кипър изпрати полицаи на границата

21 служителя на реда от кипърските полицейски сили за бързо реагиране от през днешния ден извършват отговорности по защитата на гръцко-турската граница, където има огромно скупчване на мигранти. Това е предстоящ отговор от Кипър на този главен проблем, пред който е изправена Гърция, показаха от държавното управление в Никозия, съобщи БНР.

Полицейският отряд, който е с цялостна екипировка за битка с безредиците, отпътува за Гърция в неделя вечерта със специфичен полет на гръцките военновъздушни сили. Предложението за изпращане на сили за сигурност от Кипър за Гърция, с цел да ѝ помогне за отбрана на границата, бе направено през вчерашния ден от президента Никос Анастасиадис в телефонен диалог с гръцкия министър председател Кирикос Мицотакис, който одобри поддръжката.

По този метод Кипър се причислява към дейностите на гръцките и европейските сили за запазване на подложената на напън гръцка граница. „ Република Кипър беше задължена да изпрати помощ на Гърция “, съобщи представителят на държавното управление Кириакос Кусиос тази заран. „ Не можехме да останем апатични. Чувстваме се горди, че участваме в отбраната на европейските граници “, сподели той. Засилен миграционен поток има и към Кипър, откакто Турция отвори границата си. На съвещание на следващия ден държавното управление ще одобри нови, по-строги ограничения за справяне с него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР