21-годишната американка София Кенин е първата финалистка на Откритото първенство

...
21-годишната американка София Кенин е първата финалистка на Откритото първенство
Коментари Харесай

София Кенин е първата финалистка в Мелбърн

21-годишната американка София Кенин е първата финалистка на Откритото състезание на Австралия. Тя сервира сензацията, откакто победи международната номер 1 и локална фаворитка Ашли Барти със 7:6 (6), 7:5 и ще спори за трофея с победителката от дуела сред Симона Халеп и Гарбине Мугуруса. Мачът се изигра при доста тежки условия, като термометрите посочваха температура от 39 градуса.  Мугуруса проби на полуфиналите на Откритото на АвстралияПървият сет мина без пробиви, а в тайбрека Кенин отрази два сетбола при 6:4 за Барти. Американката остана в игра с бездънен ретур, а по-късно стигна до късмет да завоюва след сполучливо излизане на мрежата. Нервите на Барти не устояха, тя рискува от ретур и сбърка, с цел да отиде сета на сметката на Кенин.
Ash on the comeback

The muscles out the first break of the match to lead 2-1.#AO2020 | #AusOpen pic.twitter.com/ugaGqa05Fi
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 30, 2020 Във втория сет австралийката стигна до пробив и поведе с 2:1, след което заигра решително и сервираше за успеха в частта при 5:4. Сервисът й обаче изневери и американката отрази нови два сетбола и на собствен ред поведе с 6:5. Барти продължи да бърка и по този начин Кенин стигна до два мачбола. Тя пропусна първия, само че по-късно не сбърка и по този начин попари очакванията на Австралия.
That moment when you make your first Grand Slam final....#AusOpen | #AO2020 | @SofiaKenin pic.twitter.com/RHxoB44Ix1
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 30, 2020 “Тя (б.р. Барти) е необикновен състезател. Знаех, че няма да получи нищо безплатно и би трябвало сама да печеля този мач. Просто нямам думи. Винаги съм мечтала за това. Благодаря на всички, които имат принос за моя триумф и най-много на татко ми. Няма даже да виждам другия полуфинал. Сигурна съм, че Симона Халеп и Гарбине Мугуруса ще създадат страховит мач”, разяснява разчувстваната и очевидно обезпокоена Кенин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР