2024-та година започна по най-добрия възможен начин за Григор Димитров.

...
2024-та година започна по най-добрия възможен начин за Григор Димитров.
Коментари Харесай

Лидерите по победи през сезона: Григор пред имена като Джокович, Алкарас, Зверев и Циципас

2024-та година стартира по най-хубавия вероятен метод за Григор Димитров. Първата ни ракета ознаменува първата си купа от близо над 6 години насам, триумфирайки с купа в Бризбейн. Въпреки относително ранните загуби в Аустрелиън Оупън и Индиън Уелс, българинът може да се похвали с още два финала (в Марсилия и Маями) и полуфинал (в Ротердам). 

Силните представяния на Григор бяха възнаградени с място в топ 10 - възприятие, което той не е изпитвал от 2018-та година насам. В момента той е 10-ти в международната класация, а зад възхода му през последните месеци се крият и многото победи през годината. По този индикатор родният ни представител е на 4-то място. Този сезон Димитров изиграл общо 28 мача, като е записал 22 победи. Пред него са само Алекс де Минор (23), Яник Синер (25 и Каспър Рууд (26).

Припомняме ви, че също така българинът е водач през последната година по точки извоювани напрегнат, четвърти по брой асове за годината и номер две по най-хубав проценнт извоювани сервис геймове през сезона, като изостава единствено от Синер и в тази ранглиста.



 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР