Община Пловдив е подала документи за сертифициране от НАП и

...
</TD
>Община Пловдив е подала документи за сертифициране от НАП и
Коментари Харесай

Община Пловдив подаде документи за сертифициране на новата система за електронно таксуване

Община Пловдив е подала документи за узаконяване от Национална агенция за приходите и Института по метрология на новата система за електронно таксуване в публичния превоз в града, предава Plovdiv24.bg .

Лицензирането е належащо, с цел да може да се издават бележките от терминалите, както и да се купуват билети от водачите на рейсовете. Вероятно преди издаването на документа двете институции ще изискат пилотно стартиране на системата най-малко по една линия, предвижда заместник-кметът по превоз Савина Петкова. 

До момента с новите устройства за електронно таксуване са оборудвани над 222 рейса на пловдивските превозвачи. Монтирането на валидатори във всички градски автобуси се прави поетапно и би трябвало да завърши доникъде на лятото. Пътниците ще могат да си купуват билети през мобилно приложение или с банкова карта през валидаторите в рейсовете. 

До цялостното въвеждане на системата жителите ще могат да се таксуват и през кондуктор. Към момента не е ясно дали ще има разлика в цената на билета, когато се купува от електронно или на хартия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР