Южна Корея обвини днес Северна Корея в подготвяне на терористични

...
Южна Корея обвини днес Северна Корея в подготвяне на терористични
Коментари Харесай

Северна Корея готви терористични атаки над посолства

Южна Корея упрекна през днешния ден Северна Корея в приготовление на терористични офанзиви против южнокорейски посолства и южнокорейски жители в чужбина, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

В изказване южнокорейското Национално разузнаване сподели, че е разкрило доста признаци, че Северна Корея е в развой на подготовка на терористични офанзиви против личния състав на южнокорейски посолства или против южнокорейски жители в редица страни. В известието се загатват съответно Китай, Югоизточна Азия и Близкия изток, където Северна Корея е изпратила сътрудници, с цел да наблюдават по-активно южнокорейските посолства и да правят характерни действия, като да вземем за пример да търсят южнокорейски жители, пребиваващи там, които биха могли да станат евентуална цел на терористични актове, се споделя в известието.

Южнокорейското външно министерство към този момент разгласи, че е нараснало степента на паника за възможна терористична офанзива с една степен за посолствата си в Камбоджа, Лаос и Виетнам, както и за консулските си служби в североизточната част на Китай, във Владивосток и в съветския Далечен Изток.

Според разузнаването тези закани произтичали от вълна от бягства на севернокорейци, блокирани зад граница по време на коронавирус пандемията, когато Северна Корея беше затворила границите си. Сега тези хора се опитвали по всякакъв начин да избегнат връщането в Северна Корея, която отвори границите си за тях. Бягството от Северна Корея се счита за съществено закононарушение в Северна Корея и се санкционира строго. Според южнокорейското разузнаване севернокорейски дипломати пращали в Пхенян погрешни информации, че бягството на тези севернокорейци е било подтикнато от Южна Корея и по този начин се е стигнало до възникването на опасност от терористични актове от страна на Севера против южнокорейски цели или южнокорейци зад граница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР