2023 г. отбелязва 40 години от момента, в който траш

...
2023 г. отбелязва 40 години от момента, в който траш
Коментари Харесай

Какво e общото между Дейв Мъстейн от Megadeth и Джеймс Хетфийлд от Metallica

2023 година отбелязва 40 години от момента, в който траш метъл героите Megadeth публично се образуват като тайфа, отпред с емблематичния фронтмен (и основател на групата) Дейв Мъстейн. По този мотив той поглежда обратно към своята дива и именита кариера в особено изявление за последния брой на списание Metal Hammer.
 Кои са най-богатите хеви метъл вокалисти
Кои са най-богатите хеви метъл вокалисти

Кой сподели, че хеви метълът си отива

Всъщност, знае се, че музикалният път на Мъстейн стартира в Metallica. Той е назначен за китарист от Ларс Улрих през 1982 година, само че единствено година по-късно е скандално уволнен (или безусловно изритан) поради бурния си характер.

Но колкото и афектиран да е от случилото се, както нееднократно е споменавал, Дейв Мъстейн бързо се съвзема от случилото се и взема решение да направи лична група. Така, през 1983 година се появява Megadeth, която с днешна дата е една от най-успешните.

Но в началото Дейв не е бил удивен от концепцията самичък да бъде вокал на групата си. Той стартира да търси и прослушва артисти за ролята. Но по този начин и никой не подхожда на взискателния музикант. " И тогава най-сетне си споделих: " Добре, в последна сметка няма да бъда по-лош от някои от тези пичове ", споделя той.

Интересното е, че Мъстейн прави паралели сред себе си и Джеймс Хетфийлд, който в последна сметка също затвърждава позицията си на артист и темп китарист на Metallica по едно и също време. И двамата са се нагърбили с двойната задача по насила. Единият, тъй като не е могъл да откри подобаващ вокал, другият пък - китарист, които да се оправят със задачата.

" Когато бях в, свирех ненапълно на равнището на Ларс Улрих, тъй като тогава той към момента се учеше на барабаните ", споделя още Дейв пред Metal Hammer. " Но да видя по какъв начин Джеймс свири на китара за първи път беше напряко шокиращо за мен, тъй като не знаех, че той умее това. Просто един ден ни писна от прослушване на китаристи, тъкмо както и при мен по-късно с артистите. И тогава Джеймс взе тази китара и стартира да свири, а аз споделих: " Как може да си удовлетворен, че си вокал, когато свириш по този начин? Защо да не бъдеш и двете? "

И споделя, че постоянно е считал Хетфийлд за в действителност надарен китарист.
 Whiplash - песента, с която Metallica промени метъл музиката
40 години по-късно - песента, с която Metallica промени метъл музиката

Фен един път, почитател вечно

Усилията на Mustaine да събере Megadeth се оказват повече от сполучливи, откакто групата е зад тила му повече от четири десетилетия и няма никакви признаци нещата да се забавят скоро.

Миналата година бандата издаде своя шестнадесети студиен албум The Sick, The Dying...And The Dead, който получи позитивни мнения от критиците. Записът е първият за Megadeth след борбата на Dave Mustaine с рак на гърлото, с който бе диагностициран през 2019 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР