„2021-ва да бъде много здрава, много светла година, в която

...
„2021-ва да бъде много здрава, много светла година, в която
Коментари Харесай

Обръщение към българите зад граница от вицепрезидента Илияна Йотова

„ 2021-ва да бъде доста здрава, доста светла година, в която фантазиите, шансът, щастието и вярата ще бъдат постоянно дружно с вас! " - това пожела на българите по целия свят вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя избра многоезичния мултимедиен канал на БНР " Радио България ", с цел да насочи своето особено видео послание към нашите сънародници от близко и надалеч.

Във видео посланието си вицепрезидентът напомня, че през отминалата година, дружно с президента Румен Радев, са подготвяли огромен конгрес, който да събере българи от всички кътчета на света:

„ Не успяхме, рецесията ни попречи, само че ще го създадем тогава, когато можем. А до тогава продължаваме да градим мостове, да заздравяваме взаимоотношенията и връзките между тях. Знаете ли какъв брой доста ни липсваха тези срещи? Но ние ги заменихме с нещо още по-добро - всекидневни диалози с вас, четейки вашите писма, в които споделяхте своите паники, стрес, страха за околните, които сте оставили в България, страха за там откъдето сте. И се опитвахме да ви успокоим и да ви кажем, че тук, в България правехме всичко допустимо, с цел да са сигурни вашите близки, а вие да сте спокойни. Четяхме за вашите триумфи. Гордяхме се за това, че българи са на първа линия в лечебни заведения, в полиция, в метро. Бяхме горди и за друго - че ни показахте силата на българския дух. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР