2018-а е годината на Луната, на жълтото земно Куче и

...
2018-а е годината на Луната, на жълтото земно Куче и
Коментари Харесай

Парадът на ретроградността или две напред, една назад

2018-а е годината на Луната , на жълтото земно Куче и на ретроградните планети . Вглеждайки се по-внимателно в годината, открих, че сполучливото придвижване напред ще следва по-скоро танцувалния темп „ две напред, една обратно ” . Всички планети, които имат ретроградна фаза, през 2018 година ще бъдат ретроградни.

Изискването към нас е все по-често да се вглеждаме в себе си, в мислите и възприятията си, в държанията, мненията и мисловните модели, в които циклим, и малко по малко (или с обсег!) да чистим неработещите стратегии.

Месеците юли и август ще бъдат изключително интензивни в това отношение, тъй като тогава ще се получи скупчване от 5 или 6 ретроградни планети по едно и също време. Доверете се на Вселената, а и на себе си и чуйте посланията, които се пробват да стигнат до вас.

А ето и къс лист с етапите на назадничавост и хрумвания по какъв начин оптимално да ги оползотворим.

 

Ретрограден Меркурий
23.03.-15.04. в Овен
26.07.-19.08. в Лъв
17.11.-07.12. в Стрелец и Скорпион

Ретроградният Меркурий е все по-познат (и недолюбван) в нашето общество. Той обърква връзките и превоза, чести явления са закъсненията, недоразуменията и споровете. Периодът не е удобен за ново начало, изключително за сключване на контракти, ново съдействие, започване на работа. По време на назадничав Меркурий би трябвало да заобикаляме и огромните покупки, изключително на техника, тъй като най-вероятно тя ще даде недостатък.

През интервала могат да ни хрумнат доста забавни хрумвания. Трябва да ги събираме, записваме и да ги обмислим добре, а след края на интервала може да се заемем с реализацията на тези от тях, които са узрели. Времето на назадничав Меркурий е чудесно и за преговор, проверка, както и да опитаме още веднъж нещо, което не ни се е получило преди. Можем и да срещнем и/или обновим остарели контакти.

 

Ретроградна Венера
06.10.-16.11. в Скорпион и Везни

Ретроградното придвижване на Венера се свързва с проблеми и спорове в персоналните партньорства, с изневери и раздели. Периодът изрично не е подобаващ за подписване на брак, за начало или завършек на връзка. Възможни са и финансови проблеми, би трябвало да заобикаляме огромни вложения изключително в предмети на изкуството.

От друга страна, Венера ни оказва помощ да изясним персоналните си връзки в спокоен и конструктивен диалог. Ако нещо ви тежи на сърцето, кажете си. Ако доста желаете нещо, поискайте си. Но по мек и мекушав метод. Възможно е и обновяване на прекратени взаимоотношения.

 

Ретрограден Марс
27.06.-28.08. във Водолей и Козирог

Марс символизира експанзията и мъжката мощ, а ретроградното му придвижване се свързва с проблеми в общуването, с спорове и раздели. Важно е да се научим да направляваме себе си и темперамента си, с цел да не съжаляваме.

Като позитивен аспект, ретроградният Марс може да подложи дейностите и решенията ни на щателна проверка и да отсее зърното от плявата. В този интервал вместо на действието заложете на разбора и себеанализа.

 

Ретрограден Юпитер
09.03.-11.07. в Скорпион

Юпитер е планета, тясно обвързвана с философията ни за живота. Ретроградното му придвижване ще ни провокира да преразгледаме персоналните си истини, ще се запитаме дали имаме смелостта да ги живеем или неосъзнато следваме нечии чужди. Най-вероятно ще развенчаем доста подправени престижи и ще се обърнем към персоналните си полезности.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР