20 са образуваните дела по жалби срещу решението на Министерския

...
20 са образуваните дела по жалби срещу решението на Министерския
Коментари Харесай

Стопани от Видинско получиха повече пари за отчуждени имоти заради строежа на скоростния път

20 са формираните каузи по тъжби против решението на Министерския съвет на Република България за отчуждаване на парцели и елементи от имоти-частна благосъстоятелност, за държавна потребност за създаване на скоростния път Видин-Ботевград, оповестиха от Административния съд във Видин.  
18 от формираните административни каузи са завършили. По 3 от тях съдът е отхвърлил жалбите на оспорващите размерите на избраните им компенсации за отчуждените парцели и/или елементи от тях. По 12 от делата, касаещи аграрни парцели, находящи се в землищатата на селата Ружинци, Плешивец и Гюргич съдът е изменил решението на Министерски съвет, като е почел жалбите и е нараснал размера на паричното обезщетение за претендираните парцели. 
По 3 от административните каузи, в едната част съдът е изменил решението и е нараснал размера на паричното обезщетение за един от парцелите, а в останалата част и във връзка с останалите, жалбата е отхвърлена.  
Решенията на Съда по тези производства са дефинитивни. 
Предстои Съдът да се произнесе по останалите 2 административни каузи в период от 7 дни след оповестяването им за решение. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР