20 от контейнерите с отпадъци на пристанище Варна-запад напуснаха България

...
20 от контейнерите с отпадъци на пристанище Варна-запад напуснаха България
Коментари Харесай

Още 20 контейнера с боклуци поеха обратно към Италия

20 от контейнерите с боклуци на пристанище Варна-запад напуснаха България и ще бъдат върнати в Италия, заяви от Апелативната прокуратура във Варна.

За тези контейнери се води досъдебно произвеждане. В момента на пристанището се намират единствено 25 от общо 127-те контейнера с италиански отпадък.

Днес е обещано позволение за реекспорт от Районната прокуратура във Варна и идната седмица се чака и последните контейнери с италиански боклуци да изоставен България и да бъдат върнати в Италия.

Припомняме, че товарът е дошъл на варненското пристанище на 9 октомври 2019 година от италианския град Салерно. За адресат на товара в документите е посочена компания " Блацион " ООД със седалище София.

Сигналът е подаден на 16 януари до Районна прокуратура - Варна. Става въпрос за 25 контейнера противозаконен отпадък от Италия. Досъдебното произвеждане бе формирано на 17 януари 2020 година

Разследването продължава и на територията на Италия и Северна Македония.

Припомняме, за противозаконен импорт на боклуци от Италия се заприказва при започване на декември 2019 г, когато италианските управляващи заловиха нелегално натоварени във трен 815 тона отпадъци, предопределени за България. Търговската стойност на боклука се пресметна на 130 хиляди евро. От Министерството на околната среда и водите увериха, че българското държавно управление не води договаряния с Италия за приемане на отпадъците и отхвърлиха при тях да е постъпвала публична информация по случая.

През януари вносен италиански отпадък бе открит и на пристанището в Бургас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР