20 млн. лв. ще инвестира през тази година в завода

...
20 млн. лв. ще инвестира през тази година в завода
Коментари Харесай

Световен лидер налива десетки милиони в завод в София

20 млн. лева ще влага през тази година в завода си в София международен водач в производството на датчици и такъми към тях, както и на присъединителни кабели. Това стана ясно по време на среща на министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер с шефа в България на компанията, производител на съставни елементи за автоматизация.

Немската компания е водач в технологиите и нововъведенията, а развойният й център в българското дружество е един от най-успешните в международен мащаб. Предвижда се в него да бъдат увеличени с над 30% работните места през тази година, като това ще го направи вторият максимален, след този в централата на компанията в Германия.

„ Високотехнологични компании и експортно насочени производства са тези, посредством които ще реализираме висок стопански напредък “, уточни министър Лорер. По думите му измежду главните цели е съществуващите в страната производства да стартират да притеглят техните снабдители у нас.

„ Дружеството създава над 1300 типа произведения и непрестанно влага в новаторски решения, с цел да отговори на потребностите на пазара “, съобщи шефът на компанията за България Георги Атанасов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР