2 години след обидните коментари на Милена Славова по адрес

...
2 години след обидните коментари на Милена Славова по адрес
Коментари Харесай

Делото за хомофобските обиди на Милена Славова стигна до ВАС

2 години след обидните мнения на Милена Славова по адрес на участниците в " София прайд ", въпросът стигна на крачка от дефинитивно изговаряне на съда.

На 13 септември се чака Върховният административен съд да прегледа тъжба на LGBT-организации против решение на Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД), която оневинява Славова по недоволствата за разпространяване на хомофобска пропагнада.

В подготовка за делото - певицата реши да събере " коалиция " от съидейници, които са се присъединили в петиция в нейна отбрана и " опълчване на всяко нецензурно наличие, което не трябва да бъде толерирано в една естествена страна ", съгласно създателите на подписката.

Тя анонсира и че ще има митинг пред Върховен административен съд в деня на идното съвещание.

Скандалът избухна през лятото на 2021 година, когато Милена беше разгласила избирателен клип на Вътрешна македонска революционна организация с монтаж на фрагменти от гей прайда в България, залепени до провокативни подиуми от паради в други страни.

Тя твърди, че се е афектирала от това, че във Фейсбук видяла колаж с хомосексуален мъж, който осквернявал българското национално знаме. Поради това беше написала в профила си във FB: " Горко на естествените хора, задушаваме се към този момент от наглостта и парадирането на всякакви извратеняци ".

Публикацията ѝ беше докладвана поради език на омразата и беше свалена от модераторите на обществената мрежа. Междувременно против нея е подадена и тъжба до КЗД. " Клуб З ", които наблюдават проблема, демонстрират, че комисията се произнася в интерес на Славова при разглеждането на случая. На втора инстанция обаче административен съд приема доводите на жалбоподателите против Милена.

Саматат тя се оплаква, че е станала жертва закани с принуждение, откакто назова " извратеняци " хората от годишния прайд.

" Тази гей общественост не са тези гейове, с които се познаваме и поддържаме другарски връзки с години ", изяснява още Славова. " Вече не може да изказваш обществено и намерено мнението си, и в случай че не ги подкрепяш и не приемеш джендър идеологията, незабавно ставаш ненавиждан зложелател No:1 ".

Тя твърди още, че когато обявата ѝ провокира " народен скандал ", фотографията, поради която тя се е възмутила, " изчезна безследно от Facebook ".

В поддръжка на Милена се образува група от FB-инфлуенсъри от Мартин Карбовски, до Давид Александров (сдружение " РОД " ), който като се изключи че бори " джендър идеологията ", е част и от инициативния комитет против участието в еврозоната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР