19-годишният Николоз Каландадзе (198 см, 100 кг.) спечели безапелационно приза

...
19-годишният Николоз Каландадзе (198 см, 100 кг.) спечели безапелационно приза
Коментари Харесай

Голмайсторът на Европейския шампионат по хандбал във Варна мечтае за Барселона

19-годишният Николоз Каландадзе (198 см, 100 кг.) завоюва безапелационно наградата за голмайстор на конкуренцията със 76 попадения. За съпоставяне – вторият Яков Кравчар от Словакия е с 63, а третия Томас Сметанка от същия тим – със 44. Той бе избран и за най-полезен състезател на шампионата. Откривател и треньор на Николоз в националния тим е неговият татко Тите Каландадзе.

„ Надявам се на светлото бъдеще на сина ми. Ние сме спортна фамилия. Аз съм някогашен хандбалист, брачната половинка ми беше баскетболистка, а щерка ми е доста добра волейболистка, която играе в Шампионката лига. Надявам се единствено да са здрави и всичко е в техните ръце “, споделя бащата. Сестрата на младия хандбалист Ана Каландадзе тази година игра във волейболната Шампионска лига с полския Бела котловина.

В момента Николоз се състезава във френската първа лига в тима на Шамбери. Все още играе както за втория, по този начин и за първия отбор на клуба си. Но фантазиите му стигат по-далеч.

„ Ще работя крепко, ще давам всичко от себе си и се надявам да реализира триумфи. Любимият ми тим е Барселона и бленувам един ден да играя там “, споделя Каландадзе.

В момента е паузата между двата Европейски шампионата по хандбал за младежи до 20 години във Варна, които за пръв път се провеждат в един и същи град.

Вторият турнир е от 16 до 24 юли, като в него участват отборите на Израел, Литва, Гърция, Люксембург, Великобритания, Република Северна Македония, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово.

Входът за Европейските шампионати е свободен. Всички срещи се предават директно в ефира на B1B.BOX.

Снимки: Sportsphotographers
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР