1800-годишната църква „Свети Георги“ в провинция Диарбекир е реставрирана и

...
1800-годишната църква „Свети Георги“ в провинция Диарбекир е реставрирана и
Коментари Харесай

Турция възстанови 1800-годишна църква, използвана като затво...

1800-годишната черква „ Свети Георги “ в провинция Диарбекир е реставрирана и към този момент може да събира вярващите християни. Досега тя е била художествена изложба, откакто е възобновена за първи път през 2008 година Тя е известна в града и като църквата " Кара папаз " (Черния свещеник).



Църквата е ситуирана в източния завършек на Цитаделата на Диарбекир, като постройката е в непосредствена непосредственост до крепостните стени на града и е с аспект на изток към река Тигър.

Поради нуждата от реституция, възстановителните действия са инициирани от община Диарбекир, като 90% към този момент са приключени.



Църквата е културна полезност, датираща още от римската ера, сподели Мехмет Карааслан, шеф на отдела за зониране и градоустройство на общината. И добави пред Анадолската организация, че това е една от най-важните исторически здания в квартал Ичкале в града.



„ Почистихме тревата от покрива на църквата и спряхме течовете на вода. Ремонтирахме пода и електрическата система ”, сподели Карааслан и добави, че е конфигурирано и осветяване за фасадата. „ Планираме да правим всички реставрации в града по време на нашето ръководство и да предадем тези исторически съкровища на бъдещите генерации. Целта ни е да създадем Диарбекир още по-популярен туристически център “, добави той.



Преди да стане християнска черква, постройката е била храм на политеистични религии и е употребена като храм на огъня през римския интервал.



По-късно през 11 в. по време на Селджукската империя и династията Артукид, постройката е сменила притежателите си и е употребена като част от двореца. По време на Османската империя постройката се употребява като склад и затвор. След това до края на 20-ти век е останала в забвение.

Снимки Анадолска агенция
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР