1718,8 литра нелегален алкохол и един нерегистриран обект за дестилиране

...
1718,8 литра нелегален алкохол и един нерегистриран обект за дестилиране
Коментари Харесай

1,7 тона нелегален алкохол откриха пловдивски митничари през октомври

1718,8 литра незаконен алкохол и един нерегистриран обект за дестилиране са били открити при четири инспекции през месец октомври, оповестиха от пловдивската митница.
Прочетете още
Най-голямото количество алкохол е намерено на 18-и в частен парцел в пазарджишко село. В жилищна сграда са открити 78 пластмасови бутилки с съдържимост 10 литра, които съдържали безцветна течност с аромат на алкохол. След осъществен тест е открито друго алкохолно наличие на течността в бутилките, вариращо от 45˚до 95˚. От притежателя на парцела не са показани документи удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на дължимия данък.

Нелегален алкохол, разпределен в пластмасови бутилки с друга съдържимост, е открит при друга инспекция на 27 октомври. След получена информация чиновници от отдел " Митническо разузнаване и следствие " направили контролна покупка на 10 литра ракия от 62-годишен гражданин на старозагорско село. В хода на контролните дейности е открито, че в дома му се съхраняват 308 литра безцветна течност с аромат на алкохол, без документи.

По случаите са формирани досъдебни производства под надзора на Районните прокуратури в Пазарджик и Стара Загора.

На 9 октомври чиновници ревизирали регистриран дребен обект за преваряване на етилов алкохол в друго пазарджишко село. В непосредственост до помещението, в което са ситуирани съдовете за филтрация са открити пластмасови бутилки с общо 627,8 л течност с друго алкохолно наличие – от 30˚ до 73˚. За алкохола не са показани изискуемите документи.

6 дни по-рано е било открито преваряване на ракия в нерегистриран обект в село в община Карлово. Задържани са 2 уреди за дестилиране с съдържимост 160 и 500 л. Открити са и 3 литра изварен алкохол.

По тези два случая са формирани актове за определяне на административни нарушавания.

От началото на годината чиновниците на пловдивската митница са задържали 11 634,7 литра етилов алкохол без документи за заплатен данък.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР