17 хиляди отпаднали от образователната система деца вече са върнати

...
17 хиляди отпаднали от образователната система деца вече са върнати
Коментари Харесай

Деница Сачева: 17 хиляди деца вече са върнати обратно в клас

17 хиляди отпаднали от просветителната система деца към този момент са върнати в учебно заведение, заяви заместник-министърът на образованието Деница Сачева . Тя взе участие във Видин в районна среща по тематиката с акцент върху децата от приемни фамилии.

170 хиляди адреса са посетени до момента от екипите, които би трябвало да върнат децата в учебно заведение, сподели заместник-министър  Сачева. В 80% от случаите е открито, че децата са в чужбина. С тези, които са върнати в клас, ще работят педагози и обществени чиновници:

Работата, несъмнено, ще продължи както до цялостното привършване на децата, които трябва  да бъдат посетени, по този начин и по-късно към този момент следваща работа с децата, които са върнати назад в просветителната система.

Няма обособена информация за приобщаването на децата от приемни фамилии в учебно заведение. На доста места педагозите не са задоволително готови за работа с деца от такива фамилии, разяснява Цветелина Милославова , координатор за Видин на Националната асоциация на приемна грижа:

Тези деца са по-специфични, хиперактивни, с повече дефицити и с тях би трябвало да се работи по по-особен метод. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР