164-ото издание на дербито между и не излъчи победител -

...
164-ото издание на дербито между и не излъчи победител -
Коментари Харесай

Звезда най-после вкара гол в дербито и остана далеч пред Партизан

164-ото издание на дербито сред и не излъчи победител - 1:1. Младокът Филип Стеванович откри посредством Филип Стеванович в 5-ата минута, само че Александър Катай изравни от дузпа в 74-ата и резервира преднината на " червено-белите " от 8 точки. Звезда позволи първа неверна стъпка през сезона, а Партизан изпусна отличен късмет да се приближи до първото място. Сега " черно-белите " разделят втората позиция с.

Въпреки хегемонията си в Сърбия през последните години, Звезда нямаше гол в 4 следващи дербита. За последно във вратата на " гробарите " преди през днешния ден се разписа Алекса Вуканович през април 2019-а.

Това беше едвам вторият конфликт сред двата гранда, игран без аудитория. Предишният случай беше през 2008 година, когато Цървена звезда тряваше да изтърпи наказване и одобри " гробарите " пред празни трибуни на " Мала Маракана ". Това не попречи на " червено-белите " да побеждават с 4:1.

За Партизан успеха нямаше опция поради разликата в точките в интерес на Звезда. В отсъствието на продадения на Умар Садик треньорът Александър Станоевич заложи на състав без характерен централен нападател. В най-предни позиции беше изнесен японецът Такума Асано, а зад него действаха Милош Йоич, Сейдуба Сума и Филип Стеванович.
Атаката на Цървена звезда водеше Диего Фалчинели, подкрепян от Желко Гаврич, Ел Фарду Бен и Александър Катай. Големият отсъстващ в отбора на Деян Станкович беше Канга Гелор.

Звезда нямаше победа на терена на Партизан през първия полусезон от 1993 година. И този път началото не беше положително за първенците. Още в 5-ата груба неточност на младия Страхиня Еракович разреши на Сума да отнеме топката, а Асано я продължи към Стеванович, който преодоля Милан Борян за 1:0.
Цървена звезда незабавно се хвърли в офанзиви, само че отбраната допускаше доста грешки. След една от тях в 9-ата минута Александър Милкович се оказа непокрит в наказателното поле, само че в последия миг беше блокиран. Малко по-късно Сейдуба Сума получи травма и напусна наложително, като на негово място влезе някогашния футболист на Лазар Маркович.

В 16-ата минута Милош Дегенек пропусна да изравни. Звезда взе самодейността и провежда няколко положителни набези, само че неналичието на скорост у Фалчинели попречи те да завършат с гол. Отличен късмет се откри и пред Катай, който шутира около гредата.

В 37-ата минута Асано напредна през центъра, само че закъсня с паса към Йоич и офанзивата пропадна. Малко по-късно Лазар Маркович овладя топката след дълго подаване, излезе самичък против Борян, само че се засуети и разреши на защитник в черно-бяло да го блокира. В самия завършек на полувремето Фалчинели засече центриране от десния фланг, само че топката не пожела да влезе във вратата.

На почивката в игра за Звезда влезе Сърджан Спириднович вместо Гаврич. В 52-ата минута десният бек Марко Гобелич стигна до топката след малко безредие, само че уцели гредата. В отбраната на Партизан от ден на ден властваше безпорядък, а халфовете не съумяваха да задържат топката. Домакините обаче можеха да водят с 2:0, в случай че Маки Баняк беше стреля по-точно с глава.
В 68-ата минута Асано имаше опция да изскочи очи в очи с Борян, само че не овладя добре топката. Деян Станкович пусна още един нападател в лицето на Милан Павков, а Милан Гаич размени Гобелич. В 74-ата минута Йоич излишно задържа Секу Саного в наказателното поле и Звезда получи дузпа. Катай прати Владимир Стойкович в противоположния ъгъл и постави завършек на " сухата " серия на отбора в дербито.

Последните минути бяха доста напрегнати, само че футболистите и на двата тима не измислиха нищо забавно в нападателен проект. В добавеното време Саного от Звезда получи червен картон, само че домакините нямаха време да се възползват от численото си преимущество. По-доволни от равенството ще са " звездашите ", които изоставаха съвсем през целия мач, само че стигнаха до точката и резервираха солидната си преднина пред " гробарите ".

Суперлига 11 кръг, неделя 18 октомври  Партизан 1:1краен резулат  Цървена звезда
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР